Hejtman Kuba: My, Jihočeši, se můžeme cítit zase o něco bezpečněji

04.04.2022 19:09

FIRE DRAGON - unikátní simulace požáru. 120 dobrovolných hasičů z jihu Čech získalo osvědčení za zvládnutí ohně ve sklepě, obýváku či na schodišti

Hejtman Kuba: My, Jihočeši, se můžeme cítit zase o něco bezpečněji
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Sto dvacet dobrovolných hasičů z jihu Čech získalo osvědčení o absolvování výcviku na likvidaci ohně v uzavřených prostorech. 

Anketa

Jste pro odstřižení se od ruských dodávek plynu a ropy?

94%
hlasovalo: 65325 lidí
Unikátní simulace požáru ve sklepní kóji, obývacím pokoji a na schodišti v obytném domě byla provedena ve speciálně upraveném mobilním výcvikovém kontejneru FIRE DRAGON 7000. Výcvik se konal od čtvrtka 31. března do neděle 3. dubna v areálu Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje v Českých Budějovicích.

O unikátní možnost, aby si mohli dobrovolní hasiči vyzkoušet takovýto zásah nanečisto, se zasloužil Jihočeský kraj, který se na akci podílel částkou 363 000 korun. Ve spolupráci s německou společností Dräger, která tyto speciální kontejnery vyrábí.

Likvidace ohně v uzavřených prostorech patří k nejnáročnějším zásahům, které musejí hasiči absolvovat. „Myšlenka na zorganizování cvičení FIRE DRAGON se zrodila na našem krajském oddělení krizového řízení. Dobrovolní hasiči si tu mohli vyzkoušet situaci, se kterou se relativně málokdy potkávají. Hašení uvnitř objektů je opravdu velmi nebezpečné, neboť se zde oheň chová jinak, než v otevřeném prostoru. Chci proto všem našim dobrákům poděkovat, že tuto, doslova zkoušku ohněm, zvládli. A i díky tomu se my, Jihočeši, v případě podobných událostí a ohrožení můžeme cítit zase o něco bezpečněji,“ vyzdvihl význam akce hejtman Martin Kuba.

Podobným výcvikem na likvidaci požáru v uzavřených prostorech pravidelně procházejí i profesionální sbory Hasičského záchranného sboru České republiky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…