Hejtman Kuba: Program pro nízkopříjmové skupiny v Jihočeském kraji byl schválen

17.08.2022 13:06

Zastupitelstvo Jihočeského kraje v pondělí 15. srpna na mimořádném zasedání schválilo dotační program pro nízkopříjmové skupiny „My v tom Jihočechy nenecháme".

Hejtman Kuba: Program pro nízkopříjmové skupiny v Jihočeském kraji byl schválen
Foto: repro Facebook
Popisek: Lídr kandidátky ODS v krajských volbách v Jihočeském kraji Martin Kuba

Jeho cílem je podpořit rodiny s dětmi, seniory nebo invalidní důchodce. Ti všichni jsou ohroženi kombinací vysoké inflace a nárůstu cen energií pro letošní podzim a zimu. 

Anketa

Půjdete volit do Senátu?

hlasovalo: 14906 lidí

Krajští zastupitelé se sešli na mimořádném zasedání v 9 hodin. Debata trvala téměř dvě hodiny. „Já chci především všem kolegům poděkovat, protože to jednání bylo konstruktivní tak, jak jsme tady zvyklí. Snažili jsme se předjednat všechny podmínky programu s opozicí předem a myslím si, že výsledek toho hlasování byl poměrně jednoznačný. Programy podpořila většina zastupitelských klubů, a to i opozičních. Velmi si toho vážím a jsem rád, že Jihočeský kraj tenhle náš program, s kterým jsme přišli jako celek podpořil a je to pro mě dobrá zpráva. Hlavně si myslím, že je to dobrá zpráva pro Jihočechy, kteří jsou v nízkopříjmových skupinách a kterým je opravdu v této době třeba pomoct," komentoval průběh zasedání hejtman Jihočeského kraje Martin Kuba.

Na schválení programu bude navazovat velká informační kampaň. Jihočeský kraj spustil speciální webové stránky "My v tom Jihočechy nenecháme", kde budou moci lidé najít informace o tom, jestli se jich dotační program týká. Na stránkách se dozví, jestli mají na podporu nárok, a pokud ano, tak jak a kde budou moci žádat. "Budeme se snažit prostřednictvím médií Jihočechy o programu informovat. Také se budeme snažit co nejrychleji zřídit krajskou informační linku, aby si mohli senioři nebo ty rodiny, kterých se to týká zavolat sem na kraj a tady budou vyčleněni pracovníci, kteří jim k tomu podají veškeré informace. Pomůžou a poradí," dodal hejtman Kuba.

Bližší informace o dotačním programu Jihočeského kraje "My v tom Jihočechy nenecháme" naleznete zde.

Webovou stránku programu Jihočeského kraje "My v tom Jihočechy nenecháme" naleznete ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.