Hejtman Kubis: Investoři z Turecka mají zájem o Sokolovsko

21.08.2020 5:35

O možnostech příchodu tureckých investorů do regionu jednal hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis se zástupcem tureckého velvyslanectví. Schůzka se konala v návaznosti na lednové setkání, ze kterého vzešla možná podoba mezinárodní spolupráce.

Hejtman Kubis: Investoři z Turecka mají zájem o Sokolovsko
Foto: Facebook
Popisek: Petr Kubis

Hlavními body jednání bylo představení možností, které Karlovarský kraj a zejména oblast Sokolovska nabízí tureckým investorům k podnikání. Druhým bodem pak bylo zřízení letecké linky Istanbul – Karlovy Vary.

Jednání se zúčastnili také zástupci Krajské hospodářské komory Karlovarského kraje, starostka města Sokolov Renata Oulehlová a vedení společnosti Sokolovská uhelná, která je vlastníkem pozemků, na nichž by mohly vzniknout nové průmyslové zóny. „Snažíme se, abychom do kraje přivedli zahraniční investory, a to i v souvislosti s útlumem těžby, který kraj citelně poznamená. Chceme, aby tu vznikly nové pracovní příležitosti pro obyvatele regionu a ti tak neměli důvod Karlovarský kraj opouštět. Představili jsme proto zástupci velvyslanectví několik zón v majetku Sokolovské uhelné, které by mohli využít pro své podnikání,“ uvedl hejtman Petr Kubis.

Jednání s advokátem a členem podnikatelského sdružení DEIK Orhanem Batur Karacibioglu potvrdilo, že Turecko má velký zájem o příchod tureckých investorů do kraje. Zejména se jedná o ty, kteří se zabývají oblastí rozvoje nanotechnologií. „Karlovarský kraj v současné době bojuje s časem, a proto jsme se dohodli, že vytvoříme pracovní skupinu, která by zpracovala konkrétní návrhy a ty pak předala k posouzení a projednání jak české tak turecké straně. Vzhledem k mezinárodní spolupráci budou obě strany komunikovat pomocí videokonferencí, které ušetří mnoho času a případná spolupráce může postupovat rychleji,“ dodal hejtman Petr Kubis.

Obě strany se také shodly na další schůzce, kde už by zazněly konkrétní možnosti spolupráce a také požadavky a návrhy potenciálních investorů. V souvislosti s leteckou linkou Istanbul – Karlovy Vary povede Karlovarský kraj další samostatná jednání s tureckou stranou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…