Hejtman Netolický: Během tří let jsme majetek kraje rozšířili o zhruba čtyři miliardy

24.10.2022 9:09 | Tisková zpráva

Pardubický kraj je významným realitním vlastníkem, který dlouhodobě díky investicím zhodnocuje svůj movitý, ale i nemovitý majetek.

Hejtman Netolický: Během tří let jsme majetek kraje rozšířili o zhruba čtyři miliardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

Od roku 2019 došlo k navýšení hodnoty nemovitostí o 2,8 miliardy korun, u movitých věcí pak o 1,2 miliardy korun bez započtení indexace ve výši 10 procent. Za významným nárůstem hodnoty krajského majetku stojí dynamická investiční činnost včetně velkých staveb v oblasti zdravotnictví, školství či sociálních služeb a kultury.

Anketa

Má cenu pořádat demonstrace proti vládě?

hlasovalo: 32342 lidí

„V polovině roku 2019 byla hodnota krajského nemovitého majetku 26,6 miliard korun a movitého majetku, tedy vnitřního vybavení a technologií, pak 3,7 miliardy korun. Díky velmi dynamické a soustavné investiční činnosti z vlastních, ale i dotačních zdrojů jsme se nyní dostali na 29,5 miliardy korun u nemovitostí a necelých pět miliard korun u movitého majetku, a to bez započtení desetiprocentní indexace způsobené inflací. Během pouhých tří let jsme tak majetek kraje rozšířili o přibližně čtyři miliardy korun, což na kraj naší velikosti považuji za opravdu velký úspěch,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Nejvíce krajského nemovitého majetku spadá do oblasti školství, kde je v katastru nemovitostí zapsáno přibližně 350 budov v hodnotě necelých 15 miliard korun.

„V případě zdravotnictví se nyní pohybujeme na hodnotě nemovitého majetku necelých 10 milionů korun a movitého majetku 2,3 milionu korun. Nesmíme však zapomenout na to, že historicky největší stavbu, kterou je centrální příjem v Pardubické nemocnici, teprve stavíme,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

9:15 Mach (SPD): Evropa ekonomicky podráží sama sobě nohy

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k ochromení zdravého rozumu a pragmatického jednání …