Hejtman Netolický: Borová a Oldříš mají novou kanalizaci, kraj opraví silnice

30.10.2021 18:50 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke krajským investicím v obcích

Hejtman Netolický: Borová a Oldříš mají novou kanalizaci, kraj opraví silnice
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Silnice na průtahu obcemi Oldříš a Borová dostaly pořádně zabrat. Obce ve sdružení vybudovaly nový kanalizační řád včetně přípojek. Tato nezbytná a potřebná investice umožní nově připojit na kanalizaci dalších téměř 1700 obyvatel z Pardubického kraje. Dílo bylo prakticky dokončeno, rýhy výkopu byly zasypány, povrchové úpravy komunikace jsou nyní v provizorní podobě.

Jak bylo dohodnuto ještě před výstavbou kanalizace, bude se nyní pokračovat rekonstrukcí krajské silnice třetí třídy č. III/35724, aby celá trasa, kde probíhaly výkopové práce, byla v novém. Na toto téma jsme jednali s paní starostkou obce Borová Lenkou Tlustou.

Vzhledem k tomu, že se jedná o náročnou investici, kdy bude v některých úsecích úplně poprvé upraveno podloží (mimochodem zkušenost z mnoha míst, kde asfalt kryje pouze původní prašné cesty - na venkově šlo o běžný postup), dojde k rozdělení realizace na jedenáct etap z důvodu zachování průjezdnosti pro místní dopravu a autobusové spoje a stavební práce proběhnou ve třech po sobě jdoucích letech.

Akce přijde krajský rozpočet podle předpokládané hodnoty na 150 milionů korun. S paní starostkou jsme probírali finanční krytí akce, ale také detaily průběhu. Z mého pohledu jde o ukázkový projekt spolupráce mezi krajskou a místními samosprávami, kde každý má svůj díl povinností.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

18:09 Premiér Fiala: Zdravotnický systém musíme nastavit tak, abychom nemuseli řešit jenom následky

Předseda vlády Petr Fiala vystoupil v úterý 23. dubna 2024 s projevem na 3. summitu Zdravotnického d…