Hejtman Netolický: Co se děje v rehabilitačním ústavu v Brandýse?

22.02.2019 19:43

Komentář na facebookovém profilu k situaci v Rehabilitačním ústavu Brandýs nad Orlicí.

Hejtman Netolický: Co se děje v rehabilitačním ústavu v Brandýse?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

Více napoví personální audit. 

Když přišly anonymy, brali jsme to jako kolorit, když přišly podepsané stížnosti, vyřídili jsme je s požadavkem na nápravu, když se ale objevily již konkrétní podněty lidí, kteří se na moji osobu s důvěrou obrátili, musel jsem již situaci prověřit. A jak jinak, než osobní návštěvou zařízení bez nahlášení, ted bez poct, opulentních hostin, ale normálně v běžný pracovní den. Zjištění na místě potvrdila řadu podnětů, které jsem mohl vidět na vlastní oči, proto jsem spolu s panem radním požádal vedení Rehabilitačního ústavu Brandýs nad Orlicí, aby okamžitě situaci řešilo. Způsob komunikace, informovanost zaměstnanců, podněty na zlepšení pracovního prostředí, systém odměňování, zaměstnanecké benefity a hlavně na zlepšení interpersonálních vztahů.

Poté se rozjel kolotoč, kdy se začali ozývat stávající i bývalí zaměstnanci z celého kraje. Na základě toho i vyhodnocení dvou anonymních dotazníků (jednoho, který si zadal sám ústav v prosinci 2018 a druhého, který jsem zadal osobně) se rada kraje v pondělí jednomyslně dohodla, že bude zadán externí personální audit se zaměřením na firemní kulturu a interperonální vztahy. Cílem je zajistit kvalitní péči pro pacienty a zároveň normální klidné pracovní prostředí pro ty, kteří o ně pečují, tedy sestry, fyzioterapeuty, kuchařky, uklízečky.

Velmi mě mrzí, že je snaha věc politizovat, proto místopřísežně prohlašuji, že do výsledků auditu nebudou prováděny žádné ukvapené kroky. Pokud se ale prokáže, že skutečně není něco v pořádku, pak budeme nuceni provést jako zřizovatel a vlastník potřebná opatření. Zařízení není soukromé, ale ve veřejných rukou, z toho je také třeba vyjít. Osobně se zasadím, aby situace bylo co nejdřívě stejná, jako v ostatních zařízeních Pardubického kraje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…