Hejtman Netolický: Přeji si, aby nová vláda obcím a krajům naslouchala

25.10.2021 14:33 | Tisková zpráva

V Hradci Králové se konal XVIII. sněm Svazu měst a obcí ČR. Zahájení sněmu se kromě hostů z řad současné vlády a dalších představitelů státní správy zúčastnil také hejtman Pardubického kraje Martin Netolický.

Hejtman Netolický: Přeji si, aby nová vláda obcím a krajům naslouchala
Foto: Archiv ČSSD
Popisek: Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický

Ve svém vystoupení hodnotil předešlý rok z pohledu samospráv, hovořil například o jejich ekonomické situaci či rekodifikaci stavebního zákona.

„Spolupráce vlády a samospráv je nesmírně důležitá. Byl bych rád, aby nám bylo nasloucháno. Nejen v případě rekodifikace stavebního zákona se tak bohužel nestalo. Vítám proto, že se toto téma bude s příchodem nové vlády znovu otevírat,“ uvedl hejtman Martin Netolický s tím, že má směrem k nové vládě hned několik přání. „Přeji si, abychom nebyli vnímáni jako potížisté a přítěž, ale jako opravdoví partneři, se kterými je možné jednat a debatovat, a naše názory alespoň zvažovat. Také si myslím, že jakékoliv změny v oblasti veřejné správy by měly být koordinovány a konzultovány s lidmi, kteří jsou k tomu zákonem předurčeni. Přeji si, aby se koncepční materiál Klientsky orientovaná veřejná správa 2030 vrátil opět na jednání vlády. A na závěr prosím, abychom neměli každých deset let tendenci měnit organizační uspořádání v tomto státě,“ sdělil Martin Netolický.

Ten také ocenil dosavadní spolupráci se Senátem České republiky a jejím předsedou Milošem Vystrčilem, který se sněmu rovněž účastnil.

Na úvodní konferenci zazněla i další aktuální témata, jako je hrozba zhoršení epidemické situace v souvislosti s covidem-19, energetická krize nebo Zelená dohoda pro Evropu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…