Hejtman Netolický: Řešíme opravu průtahu Hradcem nad Svitavou, poničeného při stavbě obchvatu

22.01.2023 8:38 | Tisková zpráva

Hejtman Pardubického kraje Martin Netolický navštívil Hradec nad Svitavou, kde se starostou Kamilem Pavlišem řešil především rekonstrukci komunikace III/3665 procházející obcí od obecního úřadu směrem na Svitavy.

Hejtman Netolický: Řešíme opravu průtahu Hradcem nad Svitavou, poničeného při stavbě obchvatu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Netolický

Ta sloužila jako objízdná trasa v rámci budování obchvatu Svitav a byla projíždějící kamionovou dopravou velmi poškozena. Nyní se jedná o způsobu oprav a financování po ukončení vybudování obchvatu.

Anketa

Přestřelil Babiš billboard „Nezatáhnu Česko do války“?

hlasovalo: 28743 lidí

„Naše krajská silnice III/3665 procházející obcí od obecního úřadu směrem na Svitavy sloužila do konce listopadu jako objízdná trasa při budování obchvatu Svitav. Vzhledem k tomu, že tato silnice nebyla nikdy stavěna na takto intenzivní kamionovou dopravu, takže je na mnoha místech patrné silné poškození, které zcela jednoznačně vzniklo právě vedením objížďky. V letošním roce bude zpracována diagnostika předmětného více jak tři kilometry dlouhého úseku silnice a paralelně s tím budeme jednat s Ředitelstvím silnic a dálnic o způsobu financování. Samotná oprava by měla přijít na řadu v průběhu roku 2024. Následně bude stávající silnice III/3665 přeřazena do kategorie silnic druhé třídy, a to na II/366,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Toho starosta Kamil Pavliš informoval o připravovaném projektu na vybudování pevných zábran pro migraci obojživelníků v lokalitě, která v rámci kraje patří mezi nejvýznamnější po Přívratu na Českotřebovsku.

„Nositelem projektu je v tomto případě obec, která má již připravený projekt s částkou přibližně 1,8 milionu korun, který by měl být uplatněn v rámci Operačního programu Životní prostředí. Jsme v letošním roce připraveni obci finančně pomoc, protože se jedná o významnou lokalitu nejen z hlediska výskytu žab a čolků,“ řekl hejtman Netolický.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.