Hejtman Novák: Moravskoslezský kraj podpořil Colours of Ostrava a připravil zábavu pro děti

03.07.2015 13:27

Částkou téměř 1,3 miliony korun letos podpořil Moravskoslezský kraj hudební festival Colours of Ostrava. Kromě dotace samotného festivalu finančně přispěl ke konání dvoudenní hudební konference Czech Music Crossroads a pořídil odměny pro děti ve Family parku.

Hejtman Novák: Moravskoslezský kraj podpořil Colours of Ostrava a připravil zábavu pro děti
Foto: rep
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák

„Je skvělé, že věhlas Colours of Ostrava, který kdysi začínal v podstatě z ničeho, překročil hranice naší republiky a umí skvěle spojit publikum napříč generacemi. Festival je významnou kulturní událostí v našem kraji, který názorně dokazuje, že Ostrava není černý zbytek republiky, ale skutečně inspirativní místo, které stojí za to navštívit,“ říká hejtman Moravskoslezského kraje Miroslav Novák.

Moravskoslezský kraj letos připravil na festivalu zábavný doprovodný program pro děti i jejich rodiče ve Family parku. Na ploše 225 metrů čtverečních si budou moci nejmenší návštěvníci ve stanech mimo jiné vybarvovat omalovánky, skládat si z lega nebo originálních stavebnic z kvalitního dřeva. Kraj také společně s BESIPem připravil různé hry s dopravní tématikou: větší děti i jejich rodiče si mohou vyzkoušet třeba opilecké brýle, které simulují hladinu alkoholu v krvi, a s nimi projít dráhu mezi kužely nebo přelézat překážky. Každé dítě si odnese upomínkový předmět nebo odměnu. Na vše budou dohlížet zaměstnanci kraje, žáci, pedagogové i lidé z BESIPu.

Zájemci najdou propagační místo Moravskoslezského kraje také ve společném stánku v zóně města Ostravy. Zde mohou načerpat informace o památkách v kraji, možnostech výletů a trávení volného času. Připraveny jsou soutěže o vouchery na ubytování, golfové tréninky nebo vstupenky na výstavy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

20:07 Senátor Canov: Nejčernější den v historii Senátu

Nevídaný skandál ve věci návrhu novely Občanského zákoníku (známé pod názvem „Manželství pro všechny…