Hejtman Okleštěk: Cesta je teď bezpečnější

10.11.2019 8:39

Další dvě cesty prošly díky hejtmanství rekonstrukcí.

Hejtman Okleštěk: Cesta je teď bezpečnější
Foto: Archiv L. Okleštěk
Popisek: Hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk

Jedna vede po Jesenicku, druhá křižuje Hanou. Obě cesty teď mají něco společného – prošly totiž rekonstrukcí za desítky miliónů korun a září novotou. Náklady na první etapu opravy silnice mezi Žulovou a Starou Červenou Vodou přesáhly 27,6 miliónu korun. Rekonstrukce komunikace v Hlivicích pak přišla na více než 14,6 miliónu.

„Na severu regionu jsme zrekonstruovali dva a půl kilometru dlouhý úsek mezi Černou Vodou a Novou Červenou Vodou. V průběhu stavby jsme narazili na problém, jak zajistit dopravní obslužnost a přitom pracovat. Proběhla celá řada jednání a díky ústupkům ze strany zhotovitele i vstřícnému přístupu obcí se podařilo vše vyřešit,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy Jan Zahradníček.

Další úsek této silnice přijde na řadu v příštím roce. Náklady na jeho opravu dosáhnou 65 miliónů korun – převážnou část pokryje dotace z Integrovaného regionálního operačního programu.

Dvoukilometrová silnice v Hlivicích, které jsou místní částí Medlova, byla v téměř havarijním stavu. Jízdu řidičům komplikovaly výtluky, hrboly i trhliny v asfaltu. Komunikace teď dostala nový povrch.

„Kromě asfaltového koberce je nové rovněž odvodnění silnice, které v minulosti způsobovalo její praskání. Došlo také ke zpevnění krajnice, takže cesta je teď bezpečnější,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Hejtmanství letos investovalo do oprav silnic například mezi Hanušovicemi a Starým Městem a také v Prostějově, kde se podílelo na rekonstrukci Plumlovské ulice a zahájilo stavbu severního obchvatu města.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce