Hejtman Půta: Architektonická Soutěž Karla Hubáčka začíná, přihlásit stavby a projekty lze už od 1. listopadu

31.10.2021 8:38 | Tisková zpráva

Za pár dní to vypukne. Přihlašování do již 18. ročníku architektonické Soutěže Karla Hubáčka – Stavba roku Libereckého kraje 2022 začíná v pondělí 1. listopadu.

Hejtman Půta: Architektonická Soutěž Karla Hubáčka začíná, přihlásit stavby a projekty lze už od 1. listopadu
Foto: Archiv PL
Popisek: Hejtman Martin Půta

Smyslem soutěže je vyzdvihnout úspěšné nebo zajímavé stavby a šikovné osoby: žáky, studenty, projektanty, architekty a talenty v oblasti stavitelství, architektury a řemesla z celého Libereckého kraje. Vyhlášení výsledků se uskuteční v polovině května 2022.

Soutěž se koná pod záštitou hejtmana Libereckého kraje Martina Půty a člena rady kraje pro řízení rezortu hospodářského a regionálního rozvoje, evropských projektů a územního plánování a rozvoje venkova Jiřího Ulvra.

„Liberecký kraj se pyšní zajímavou architekturou. Historickou i současnou, prezentovanou soukromými i veřejnými budovami, stejně jako zajímavými úpravami veřejných prostranství. Smyslem soutěže je ukázat, že i po této stránce stále v Libereckém kraji vznikají zajímavé projekty – a vítězové minulých ročníků, jimiž byly například sídlo společnosti Lasvit v Novám Boru či mateřská škola ve Vratislavicích nad Nisou to jen potvrzují,“ uvedl hejtman Martin Půta.

„I v tomto ročníku se těšíme na inovativní nápady architektů a stavitelů,“ doplnil radní Jiří Ulvr. „V poslední době nejen odbornou veřejností rezonují témata spojená s adaptací společnosti na klimatické změny a architektura není výjimkou. V rámci soutěže proto oceňujeme i zajímavé technologické nápady a inovativní řešení. Například vegetační střechy, zelené zdi na budovách nebo důraz na hospodaření se srážkovými vodami pomocí modro-zeleno-šedé infrastruktury mohou porotu i veřejnost zaujmout. Přihlašovatelé by se tedy neměli ostýchat přihlásit i projekty a stavby, které třeba na první pohled nevynikají svým vzhledem, ale jsou zajímavé právě po technologické stránce a svým přístupem k podpoře ekologické stability.“

Stavitelé, investoři, architekti ale také studenti mohou své realizace a projekty přihlašovat do 20. února příštího roku. Vítěz ročníku 2022 bude mít opět možnost přihlásit se do celostátního kola Stavby roku. „Náklady na přihlášku získá jako součást ceny pro vítěze,“ dodala za pořadatele Petra Handlířová z Agentury regionálního rozvoje.

Anketa

Litujete rozpadu Československa? (Ptáme se od 28. října 2021)

74%
21%
hlasovalo: 27809 lidí

Porota, složená ze zástupců odborných organizací z řad stavebníků a architektů, stejně jako partnerů, kteří se do soutěže zapojili, udělí ceny ve třech kategoriích. První a hlavní z nich je Cena Karla Hubáčka, udělená za nejzajímavější stavbu nebo úpravy veřejného prostoru a krajiny. Další je Cena junior pro studenty, věnující se stavebnictví a architektuře a ocenění pro významnou osobnost v oboru stavebnictví. Od 14. března pak začne na webu ZDE hlasování o Cenu veřejnosti, které potrvá do 30. dubna.

Soutěž vyhlašuje Liberecký kraj společně s městy Liberec, Jablonec nad Nisou, Semily, Turnov a partnery: Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve stavebnictví, Český svaz stavebních inženýrů, Svaz podnikatelů ve stavebnictví a Technická univerzita v Liberci.

Všechny zajímavé a leckdy unikátní projekty a stavby z posledních ročníků najdou zájemci s podrobnostmi a fotografiemi na webu soutěže ZDE, kde jsou také online formuláře přihlášek do nového ročníku a veškeré další informace. Informace jsou také ZDE a na webových stránkách ZDE. Celé dění soutěže je možno také sledovat na Facebooku či Instagramu prostřednictvím profilů Soutěž Karla Hubáčka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.