Hejtman Půta: Původně jsem si začátek nového roku představoval klidnější

03.01.2020 8:32

Komentář na facebookovém profilu k jednání s dopravcem Arriva

Hejtman Půta: Původně jsem si začátek nového roku představoval klidnější
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (SLK)

Původně jsem si začátek nového roku představoval klidnější, ale dnešní schůzka s ředitelem dopravce ARRIVA vlaky Danielem Adamkou byla nutná, důležitá a potřebná.

Společně s HONZA Sviták jsme požadovali termíny, ve kterých budou odstraněny problémy, které na Ještědské železnici i po dvou týdnech přetrvávají.

Podle informací dopravce zajistí nový odbavovací systém od 15.1. jistotu odbavení cestujících, informační systém a hlášení zastávek v češtině budou fungovat do konce tohoto týdne a ve stejném termínu zajistí dopravce také české nápisy ve vozech.

Oprávněně namítnete, že tyhle záležitosti jsou v podmínkách uzavřené smlouvy mezi Liberecký kraj a dopravcem. Souhlasím. Právě proto jsme pana Adamku informovali o tom, že kraj uplatní sankce za nedodržování standardů. První sankce budou vyměřeny už za měsíc prosinec 2019. Dodržování jízdních řádů se podle dostupných informací v posledním týdnu dostalo na běžnou úroveň. Pokutovat se bude v dalších měsících stejně standardně, jako v případě všech ostatních smluv na autobusovou a železniční dopravu, kterou kraj objednává a financuje.

Cestující, kteří nemohli využít k nákupu jízdenek svoji OPUSCARD, zdvořile žádám o to, aby se obrátili na společnost KORID a dražší jízdné jim bude kompenzováno.

Pevně věřím, že k dosažení stavu doptav v souladu s uzavřenou smlouvou dojde co možná nejdříve. A slova o možné výpovědi ze smlouvy budou jen popisem možného krajního řešení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

7:17 SOCDEM: Kalousek by peníze bankám radši nechal

Komentář na veřejném facebookovém profilu strany k rozhovoru Vladimíra Špidly s Miroslavem Kalouskem…