Hejtman Půta: Za čtyři dny z bývalých garáží vybudovali samostatnou nemocniční jednotku

30.03.2020 5:31

Komentář na facebookovém profilu k připravenosti nemocnice v České Lípě na možná nápor nemocných novým typem koronaviru

Hejtman Půta: Za čtyři dny z bývalých garáží vybudovali samostatnou nemocniční jednotku
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Libereckého kraje Martin Půta (STAN)

Nemocnice s poliklinikou Česká Lípa, a.s. dokázala vybudovat za čtyři dny z bývalých garáží samostatnou nemocniční jednotku, která je plně připravena pro pacienty s podezřením na onemocnění COVID-19 a zároveň zcela oddělena od ostatních prostor českolipské nemocnice.

"Českolipská nemocnice nevzdává boj s nákazou

Dnes ráno začala v českolipské nemocnici fungovat tzv. „polní nemocnice.“

„Během 80 hodin u nás vznikla samostatná nemocniční jednotka s kapacitou 2 intenzivních lůžek s možností umělé plicní ventilace a s 10 standardními lůžky,“ vysvětlil generální ředitel českolipské nemocnice Ing. Pavel Marek. Celá nová jednotka je v tento okamžik připravena pro pacienty s podezřením na onemocnění COVID-19, pro pacienty, kteří čekají na výsledek odebraného stěru a zároveň potřebují nemocniční péči V době vyhlášení nouzového stavu tak nemocnice reagovala na mimořádné opatření ministerstva zdravotnictví.

Pro tento lůžkový fond využila nemocnice prostory bývalých garáží nemocnice, které se nachází v zadní části areálu. Ty jsou nově přebudovány na nemocniční oddělení, jsou zde umístěna lůžka, zdravotnická technika a je zde zajištěno odborné lékařské i ošetřovatelské vedení s nejvyššími hygienickými opatřeními. Tato samostatná jednotka má výhodu zejména ve svém umístění, je zcela oddělena od prostor samotné nemocnice.

„Snahou je zejména ochrana zdraví všech našich současných a budoucích pacientů, klientů, i ochrana zdravotnického personálu,“ shrnul generální ředitel Ing. Pavel Marek.

Pro připomenutí, českolipská nemocnice má 488 lůžek, z toho podstatnou část, celkem 122, tvoří lůžka následné péče. Jedná se o jedno z největších Odděleních lůžek následné péče v rámci Libereckého kraje, které slouží ohrožené skupině, zejména seniorům, a které je zároveň umístěno v budově monobloku nemocnice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

15:14 Pekarová Adamová (TOP 09): Rozšíření rodiny unijních demokracií je naší strategickou nutností

Předsedkyně Poslanecké Sněmovny Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Senátu Milošem Vystrčilem ve…