Hejtman Schrek: Kraj Vysočina daruje milion korun na pomoc Turecku a Sýrii po ničivém zemětřesení

15.03.2023 22:59

Zastupitelstvo Kraje Vysočina schválilo na svém březnovém zasedání humanitární dar ve výši jeden milion korun na pomoc oblastem zasaženým ničivým zemětřesením v Turecku a Sýrii.

Hejtman Schrek: Kraj Vysočina daruje milion korun na pomoc Turecku a Sýrii po ničivém zemětřesení
Foto: kr-vysocina.cz
Popisek: Vítězslav Schrek

„Po podpisu darovací smlouvy pošle peníze na účet Charity Česká republika, která je jednou ze čtyř nejvýznamnějších humanitárních organizací, která přímo na místě katastrofy aktivně působí. Chceme tímto krokem vyjádřit solidaritu s postiženými oblastmi a prostřednictvím finančního daru se podílet na pomoci obyvatelům zasaženého území,“ přiblížil hejtmana Kraje vysočina Vítězslav Schrek.

Už v minulosti pomáhal kraj při živelných katastrofám, ať už v tuzemsku nebo v zahraničí. Například v roce 2021 zaslal 10 milionů korun na odstraňování škod a následnou obnovu po ničivém tornádu na jižní Moravě, v roce 2016 daroval do Zakarpatí 900 000 korun jako pomoc při mimořádné kalamitě způsobené silným krupobitím, orkánem a následnými povodněmi.

Pozn.: Na začátku února zasáhlo oblast jižního Turecka a severní Sýrie několik velmi silných zemětřesení. Tato živelní pohroma způsobila, jak obrovské ztráty na životech, tak i velké škody na veřejné infrastruktuře a majetku tamějších obyvatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…