Hejtman Šimek: Den otevřených dveří se nesl ve stylu osmdesátých let

19.05.2019 22:08

V duchu 80. let se nesl sobotní Den otevřených dveří Krajského úřadu Jihomoravského kraje. Akce se již potřetí uskutečnila v rámci Brněnské muzejní noci.

Hejtman Šimek: Den otevřených dveří se nesl ve stylu osmdesátých let
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Po zahájení, kterého se ve foyer úřadu ujal hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek, mohli návštěvníci až do nočních hodin absolvovat komentované prohlídky reprezentačních místností – navštívili tak nejen sál zastupitelstva, místnost rady, ale také pracovnu hejtmana nebo reprezentační zasedací místnost. Zpřístupněna byla i střecha budovy krajského úřadu, kde si zájemci mohli prohlédnout krajskou včelnici. Pod názvem Návrat do 80. let byla pro děti a rodiče připravena zážitková cesta úřadem.

Ve foyer úřadu probíhal po celou dobu Dne otevřených dveří bohatý kulturní program, o který se postarali nejen studenti a žáci krajem zřizovaných škol, ale svoje hudební umění zde předvedli také zastupitelé Jihomoravského kraje.

V rámci Dne otevřených dveří krajského úřadu bylo možno také navštívit výstavu Překonej stěnu smrti o historii železné opony, nechyběly zde dětské tvořivé dílničky ani prezentace seniorpasů a rodinných pasů nebo Kanceláře JMIK pro meziregionální spolupráci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…