Hejtman Šimek: Dnes bude zahájena distribuce OOP v Jihomoravském kraji

21.03.2020 13:44

Dnes v noci (21.3.) dorazila do Jihomoravského kraje první várka respirátorů z centrální distribuce. Celkem se jedná od 50 tisíc kusů respirátorů FFP2, které byly hned ráno rozděleny dle pokynu MZ ČR do jednotlivých zdravotnických zařízení v kraji, a to bez ohledu na zřizovatele a dále na jednotlivé obce s rozšířenou působností.

Hejtman Šimek: Dnes bude zahájena distribuce OOP v Jihomoravském kraji
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

Rozdělení a distribuci respirátorů zajišťuje Hasičský záchranný sbor JMK ve spolupráci s pracovníky krizového štábu JMK. Na těchto činnostech se podílí 8 hasičských aut a 20 hasičů. Předávání osobních ochranných prostředků jednotlivým ambulantním poskytovatelům zdravotních služeb bude realizováno cestou obcí s rozšířenou působností. Dnes bude zahájena distribuce OOP všeobecným praktickým lékařům, praktickým lékařům pro děti a dorost, stomatologům, ambulantním specialistům a lékárnám. Tyto zdravotnické odbornosti budou kontaktovány pracovníky městských úřadů obcí s rozšířenou působností a vyzváni k vyzvednutí OOP. Respirátory pro ZZS JMK bude nezávisle na této dodávce zajišťovat a distribuovat přímo MZ ČR.

„Skutečnost, že začala distribuce ochranných pomůcek od státu do jednotlivých krajů, je zásadním pozitivním posunem vpřed. Můžeme tak nyní prostřednictvím hasičů a obcí s rozšířenou působností postupně distribuovat respirátory, později i roušky a další ochranné pomůcky do těch nejdůležitějších míst - do míst takzvané „první linie“. Rád bych za to moc poděkoval všem, kteří se o to zasloužili, také našim hasičům a starostům, kteří se v následujících hodinách a dnech budou podílet na distribuci. Zároveň bych rád požádal ostatní pracovníky ve zdravotnictví a sociálních službách, na které se možná nedostane nyní v první fázi distribuce, o trpělivost. Vím, že to není snadné, nicméně vzhledem k tomu, že o víkendu očekáváme další dodávky, věřím, že postupně zajistíme ochranné prostředky pro ostatní profese. Zatím neznáme přesné počty, ale na další distribuci jsme plně připraveni. Závěrem bych tímto rovněž apeloval na všechny naše spoluobčany a poprosil je o dodržování všech nastavených pravidel, protože tím budou chránit i sebe a své blízké. Velice Vám děkuji.”

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

8:19 Ministr Síkela: Rozvoj obnovitelných zdrojů energie usnadní akcelerační zóny

Povolení výstavby větrných farem, solárních parků včetně souvisejících akumulačních stanic bude snaz…