Hejtman Šimek: Jihomoravský kraj bude hostitelem světové vinařské soutěže

06.05.2019 5:35

Jihomoravský kraj bude v příštím roce hostitelem Světové vinařské soutěže Concours Mondial de Bruxelles (CMB). Pomyslnou štafetu pořadatelství již 27. ročníku této prestižní akce převzala v neděli 5. května 2019 ve švýcarském vinařském centru Aigle jihomoravská delegace v čele s hejtmanem Bohumilem Šimkem a radním Petrem Hýblerem.

Hejtman Šimek: Jihomoravský kraj bude hostitelem světové vinařské soutěže
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

„Jsem rád, že organizátoři soutěže vybrali právě Jihomoravský kraj pro setkání v příštím roce a chtěl bych jim za to poděkovat. Pevně věřím, že v květnu 2020 se přesvědčíte sami, že to byla správná volba,“ řekl na oficiálním vyhlášení hostitelské země CMB ve švýcarském Aigle hejtman Šimek, který zde jižní Moravu představil jako region s dvoutisíciletou tradicí pěstování vína a kraj, ve kterém se nachází více než 90 procent vinic a vinohradů České republiky.

Concours Mondial de Bruxelles je jednou z nejprestižnějších a nejpřísnějších mezinárodních soutěží vín s dlouholetou tradicí. Cílem soutěže je hodnocení kvality cca 9 000 vzorků vín z celého světa více než 300 mezinárodními hodnotiteli. 27. ročník soutěže se bude v Jihomoravském kraji konat ve dnech 30. dubna – 3. května 2020. Pořádání této akce přinese zvýšení mezinárodní prestiže kraje a zařazení mezi světové vinařské špičky. Rovněž je významným počinem pro seznámení zahraničních účastníků s turistickým potenciálem kraje. Vzhledem k velkému zastoupení novinářů má akce velký potenciál pro celosvětovou propagaci Jihomoravského kraje, zejména v oblasti vinařství a vinařské turistiky.

Hlavním realizátorem přehlídky bude Národní vinařské centrum ve Valticích. Kromě Jihomoravského kraje budou partnery akce například Svaz vinařů ČR, Ministerstvo zemědělství, Vinařský fond ČR, město Brno, Centrála cestovního ruchu – Jižní Morava nebo Veletrhy Brno.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!