Hejtman Šimek: Kraj pořídí do svých zásob třicet tisíc ochranných obleků

26.10.2020 17:33

Celkem 30 000 kusů ochranných obleků za 8,9 milionu korun (včetně DPH) pro případ budoucího nedostatku pořídí Jihomoravský kraj. Rozhodla o tom krajská rada na svém pondělním jednání. Po jednání o tom informoval hejtman Bohumil Šimek.

Hejtman Šimek: Kraj pořídí do svých zásob třicet tisíc ochranných obleků
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

„Jihomoravský kraj má kvůli epidemii koronaviru zavedený dynamický nákupní systém také na nákupy ochranných zdravotnických pomůcek, tedy roušek, respirátorů, ochranných obleků, rukavic, návleků a podobně, v rámci kterého realizuje jednotlivé nákupy. Rada vybrala dodavatele a schválila návrh na uzavření kupní smlouvy k této veřejné zakázce mezi Jihomoravským krajem jako kupujícím a vybraným dodavatelem. Tím se stala společnost anorac z Holasic,“ konstatoval hejtman Bohumil Šimek.

„Výhodou tohoto systému je možnost pořizovat předmětné zboží dle aktuálních potřeb, za aktuálních podmínek a zároveň umožňuje zapojení dodavatelů po celou dobu jeho trvání,“ vysvětlil smysl v letošním dubnu schváleného systému hejtman Šimek.

Jednotlivé dílčí zakázky v dynamickém nákupním systému (DNS) jsou zadávány dle aktuálních potřeb kraje a jeho příspěvkových organizací. Rada odsouhlasila zavedení DNS na dobu 12 měsíců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.