Hejtman Šimek: Krajské zastupitelstvo dnes schválilo podporu pro Moto GP na dva roky

18.06.2020 19:13

Jihomoravští krajští zastupitelé na svém dnešním zasedání (18. června 2020) schválili 60 milionů korun na zalistovací poplatky dvou ročníků závodů Mistrovství světa silničních motocyklů v Brně v roce 2020 a 2021.

Hejtman Šimek: Krajské zastupitelstvo dnes schválilo podporu pro Moto GP na dva roky
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (ANO)

„V posledních dvou měsících jsme intenzivně jednali se společností DORNA SPORTS o exkluzivních podmínkách v souvislosti s koronavirovou pandemií, která se podepsala i na konání této mezinárodní akce. Španělský promotér je ochoten udělat výrazné ústupky z původně stanovené výše zalistovacího poplatku a nad rámec nabídl exkluzivní podmínky pro prezentaci ČR, Jihomoravského kraje a města Brna v rámci této mimořádné sportovní akce. Ze strany státu byla přislíbena významná finanční podpora, díky které by mohl Spolek pro Moto GP ČR Brno dostát všem závazkům tak, aby GP ČR proběhla jak v letošním roce, tak i v roce 2021. Tím bychom také získali prostor pro vyjednávání o pokračování smlouvy pro další ročníky,“ komentoval hlasování hejtman Bohumil Šimek.

Krajské zastupitelstvo hlasovalo o výši podpory z krajského rozpočtu na zalistovací poplatky pro promotéra Moto GP za licenci pro dva ročníky v celkové výši 7 milionů eur. Součástí předjednaného dodatku smlouvy je také benefit v podobě reklamy Česká republiky, Jihomoravského kraje a města Brna ve vysílacím čase.

Závod se má v letošním roce jet v termínu 7. – 9. srpna.

Zastupitelstvo jihomoravského kraje také uložilo hejtmanovi, aby nadále jednal se společností DORNA SPORTS o nové promotérské smlouvě, na jejímž základě by byl Spolek pro GP ČR Brno oprávněn pořádat Mistrovství světa silničních motocyklů Grand Prix České republiky, které je součástí seriálu FIM mistrovství světa silničních motocyklů, v letech 2022 – 2026.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice