Hejtman Šimek: Není standardní, že medializujeme zatím neukončená jednání

05.06.2020 7:32

Komentář hejtmana Jihomoravského krje Bohumila Šimka k MOTO GP

Hejtman Šimek: Není standardní, že medializujeme zatím neukončená jednání
Foto: archiv hejtmana
Popisek: hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek (BPP, zvolen za hnutí ANO)

První fázi jednání o budoucnosti GP ČR od roku 2021 s Dorna Sports jsme zahájili společně s primátorkou Brna Markétou Vaňkovou, a to v lednu letošního roku přímo v Madridu osobně s panem Carmelo Ezpeletou. V důsledku pandemie COVID-19 jsme byli osloveni s mimořádnou nabídkou na pořádání GP ČR v letech 2020 a 21. Následně se mi podařilo se vyjednat komplexní dohodu, která zajišťovala konání GP ČR v obou letech za exkluzivních podmínek. Tím by fanoušci GP, kteří si již koupili vstupenky, nepřišli o zážitek z tohoto závodu a vznikl by prostor pro jednání o budoucnosti GP od roku 2022. Následovalo moje jednání s ministryní pro místní rozvoj Klárou Dostálovou, kde se také podařilo dojednat podporu státu při dodržení sjednaných podmínek pro tyto dva ročníky Grand Prix ČR.

Proč na konci těchto jednání následoval zcela nestandardní postup města Brna v podobě samostatného jednání s panem Ezpeletou, mi není zcela jasné. Také není zcela standardní, že medializujeme zatím neukončená jednání o podmínkách, za kterých by se mohlo uskutečnit Mistrovství světa silničních motocyklů v Brně v letošním roce a v roce 2021. Ale s ohledem na poslední kroky vedení města Brna jsem nucen některá fakta uvést na pravou míru. Proto jsem včera oslovil paní primátorku se žádostí o co možná nejbližší termín našeho jednání na toto téma.

Stále věřím, že máme společný zájem na udržení této prestižní akce v České republice, v Jihomoravském kraji a v Brně. A doufám, že události posledních dnů neohrozí uzavření finální smlouvy o konání Grand Prix ČR 2020 a 2021 za podmínek, jaké byly předjednány.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

9:05 Rozvoral (SPD): Hnutí SPD prosazuje přímou volbu starostů, primátorů a hejtmanů!

Drtivá většina politiků se shodne na tom, že demokracie je nejlepší formou politického života lidské…