Hejtman Šimek: Vznikla řada projektů, které obohatily naše regiony

28.08.2020 14:33

O česko-rakouské spolupráci v oblasti zdravotnictví a dopravy, programu INTERREG V-A Rakousko – ČR, o přípravě pracovního Programu na roky 2018 – 2021 nebo o postupech při zvládání důsledků pandemie COVID-19 v jednotlivých regionech jednali v Jihlavě představitelé Jihočeského, Jihomoravského a Kraje Vysočina spolu se zástupci Dolního Rakouska.

Hejtman Šimek: Vznikla řada projektů, které obohatily naše regiony
Foto: archiv Jihomoravského kraje
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Bohumil Šimek.

U jednacího stolu se tak spolu s hejtmankou Dolního Rakouska Johannou Mikl-Leitner sešel jihomoravský hejtman Bohumil Šimek, jihočeská hejtmanka Ivana Stráská, a hejtman Kraje Vysočina Jiří Běhounek. Význam setkání svojí přítomností na Vysočině podtrhli velvyslankyně České republiky v Rakousku Ivana Červenková a její rakouský protějšek Alexander Grubmayr, velvyslanec Rakouské republiky v ČR.

Jak uvedl hejtman Bohumil Šimek, Jihomoravský kraj naplňuje podepsanou smlouvu o spolupráci mezi Jihomoravským krajem a Dolním Rakouskem konkrétními kroky od roku 2002. Na tuto smlouvu navázala o dva roky později spolupráce tří krajů České republiky s touto spolkovou zemí.

„Těší mě, že v tomto případě jde o konkrétní společné aktivity v mnoha oblastech, kde máme obdobné potřeby či problémy – ať už jde o pomoc při povodních, přeshraniční výjezdy zdravotníků, dopravu a mohl bych pokračovat dalšími. Vznikla řada projektů, které obohatily naše regiony nejen společnými výstupy v podobě nových přeshraničních cyklostezek, silnic, zavedení protipovodňových opatření, vzdělávacích zařízení či kulturních a společenských akcí,“ konstatoval Bohumil Šimek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

12:05 Macinka (Motoristé sobě): Komedie datového věštce a hrdinského bojovníka proti Brežněvovi

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Petru Ludwigovi.