Hejtman Štěpán: Krajští zastupitelé se znovu sejdou 4. května v sále hradeckého Adalbertina

29.04.2020 16:13

Další jednání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje se uskuteční 4. května od 10 hodin v sále společenského domu Adalbertinum v Hradci Králové.

Hejtman Štěpán: Krajští zastupitelé se znovu sejdou 4. května v sále hradeckého Adalbertina
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Krajský úřad přistoupil ke změně jednacích prostorů z důvodu bezpečnostních opatření kvůli šíření koronaviru, která nakazují mezi osobami minimální rozestupy dva metry.

„Po nedávném zasedání zastupitelů 20. dubna se prostory v sídle kraje ukázaly jako nedostačující pro aktuální situaci. Byli jsme nuceni část zastupitelů usadit ve velkém sále a část v dalších místnostech. Technicky se nám tuto možnost podařilo zrealizovat, pro další zasedání ale využijeme jednodušší variantu, kdy budou všichni zastupitelé na jednom místě – v sále hradeckého Adalbertina, za jehož zapůjčení děkuji Magistrátu města Hradce Králové,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Zastupitelé Královéhradeckého kraje se v pondělí 4. května sejdou po 28. Pro veřejnost bude přístupné předsálí velkého sálu. K dispozici bude také online přenos, který kraj zveřejní skrze své webové stránky.

Jednotliví členové zastupitelstva budou rozsazeni v rozestupu dvou metrů a pracovníci krajského úřadu budou dohlížet na důsledné dodržování hygienických nařízení, jako je dezinfekce rukou a zakrytí dýchacích cest rouškou. Účastníkům zasedání z řad veřejnosti může být při vstupu do budovy změřena teplota.

Zastupitelstvo Královéhradeckého kraje je přímo volený orgán krajské samosprávy. Čítá 45 členů a schází se zpravidla jednou za měsíc. Pro jeho usnášeníschopnost je vždy nutná účast minimálně 23 zastupitelů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…