Hejtman Štěpán: O dotaci na venkovské prodejny je velký zájem

26.03.2019 12:13

Do dotačního programu Podpora provozu prodejen na venkově podaly obce na přelomu prosince a ledna 63 žádostí za 2,5 milionu korun. Drtivá většina z nich splnila podmínky a kraj jim přidělí podporu v požadované výši. Navíc již v dubnu otevře druhé kolo, v rámci kterého bude možné podávat žádosti do 13. 5. Další žadatelé tak mají šanci.

Hejtman Štěpán: O dotaci na venkovské prodejny je velký zájem
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Hodnotící komise doporučila poskytnutí dotací 57 žadatelům o dotaci v celkovém objemu 2,3 milionu korun. V prvním kole přitom byla alokace jeden milion korun. Pro velký zájem kraj navýšil prostředky o dalších 1,8 milionu korun.

„Schválili jsme rozšíření dotačního programu, který je velice úspěšný. Budeme podporovat venkovské prodejny nejen jako místo nákupu, ale i jako místo setkávání. Podmínky zůstávají stejné jako v minulé výzvě a věřím, že k dosavadním úspěšným žadatelům se připojí desítky dalších,“ říká hejtman Jiří Štěpán.

„O dotaci může žádat obec s méně než tisícovkou obyvatel, případně i obec větší, ale pouze pro svou místní část, která má do tisíce obyvatel. Rozpětí dotace se pohybuje mezi 20 a 50 tisíci korun za podmínky stejně vysoké spoluúčasti obce. Tato částka napomůže zachování služby na venkově. Podporu je možné čerpat například na energie nebo na mzdy prodavaček,“ doplňuje radní Pavel Hečko odpovědný za oblast regionálního rozvoje, grantů a dotací.

Dotační programy na venkovské prodejny mají v republice ještě čtyři další kraje: Pardubický, Plzeňský, Jihomoravský a kraj Vysočina.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

10:14 Exner (STAN): Nesnáším, když se Češi prezentují jako malý bezmocný národ

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k bezpečnosti a sebevědomí ČR.