Hejtman Štěpán: Právem jsme byli zvoleni nejlepším místem pro život dvakrát za sebou

02.09.2020 8:36

Královéhradecký kraj v letošním roce slaví 20. výročí od svého vzniku. Při této příležitosti kraj pořádá oslavu tohoto mimořádného jubilea, které se uskuteční v sobotu 5. září v Hradci Králové. Součástí oslav bude kromě bohatého hudebního programu také ocenění významných osobností z regionu a nejlepších regionálních potravin.

Hejtman Štěpán: Právem jsme byli zvoleni nejlepším místem pro život dvakrát za sebou
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Kraje jako vyšší územně samosprávný celek má svoji nezastupitelnou funkci v řízení státu, i když slýcháme hlasy o opaku. Kraj funguje jako důležitý mezistupeň mezi státem a jednotlivými obcemi a má dostatečnou sílu jednat na úrovni ministerstev, ale zároveň dokáže vnímat problémy regionu i jednotlivých občanů a na ně reagovat. Za dvacet let se podařilo dokončit nebo rozpracovat mnoho projektů prospěšných pro všechny naše obyvatele a právem jsme byli zvoleni nejlepším místem pro život dvakrát za sebou,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Anketa

Je dobře, že Miloš Vystrčil jel na Tchaj-wan?

hlasovalo: 20163 lidí

Oslavy 20 let Královéhradeckého kraje se uskuteční v sobotu 5. září od 14 do 22 hodin na parkovišti před Zimním stadionem v Hradci Králové a budou volně přístupné všem občanům. Na pódiu vystoupí kapely Sabrakadabra, The Atavists, Teplá Buchta a Barbora Poláková. Ve tři hodiny bude vyhlášena Regionální potravina Královéhradeckého kraje a v 17:15 hejtman Jiří Štěpán ocení významné osobnosti regionu pamětní medailí. „Velice si vážím práce a přínosu lidí, kteří se dlouhodobě a úspěšně snaží zlepšovat život obyvatel kraje, zasloužili se o jeho rozvoj či jeho vynikající propagaci. Děkuji všem, kteří tyto osobnosti nominovali,“ doplnil hejtman Štěpán.

Oslava 20 let Královéhradeckého kraje navazuje na Den kraje, který krajský úřad tradičně pořádá 8. května na Pivovarském náměstí. V letošním roce ale nebylo možné tuto akci v řádném termínu pořádat kvůli vládním opatřením proti šíření koronaviru. Královéhradecký kraj vznikl spolu s dalšími třinácti kraji k 1. lednu 2000. První volby do krajského zastupitelstva se uskutečnily 12. listopadu 2000. Ustavující zasedání Zastupitelstva Královéhradeckého kraje proběhlo 19. prosince 2000.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

14:02 Kubisková (Přísaha): Vláda hodila přes palubu lidi se zdravotním postižením v prvním stupni

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k lidem se zdravotním postižením v prvním stupni závi…