Hejtman Štěpán: Před námi je již poslední projekt v rámci rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí

22.03.2017 19:15

Tématem včerejšího výjezdního setkání komise pro realizaci investic v průmyslové zóně Vrchlabí, které se konalo přímo ve vrchlabském závodě automobilky Škoda Auto, byly všechny akce, které se v rámci průmyslové zóny Vrchlabí uskutečnily.

Hejtman Štěpán: Před námi je již poslední projekt v rámci rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Především se hovořilo o poslední akci – rekonstrukci ulice Dělnické, který odstartuje 3. dubna 2017.

„Rekonstrukce Dělnické ulice by měla být zahájena 3. dubna předáním staveniště, stavba by měla být v celém svém rozsahu dokončena v srpnu 2018. Je to již poslední projekt v rámci projektu Rozšíření průmyslové zóny Vrchlabí, všechny ostatní jsou zdárně dokončeny, nebo jsou těsně před dokončením. Díky celkovým investicím do průmyslové zóny a okolí šlo do silnic na Vrchlabsku téměř půl miliardy korun a infrastruktura v Podkrkonoší se tak výrazně zlepšila,“ řekl hejtman Královéhradeckého kraje Jiří Štěpán po jednání komise, kterého se zúčastnili například i zástupci Ministerstva průmyslu a obchodu, které poskytuje dotaci, zástupci Ministerstva financí, CzechInvest, ŘSD, Správy a údržby silnic Královéhradeckého kraje, Škoda Auto, ale i okolních měst a obcí.

„Oprava Dělnické ulice bude rozdělena do dvou částí, celkově bude rekonstruován úsek dlouhý 2,7 kilometru. Předpokládané náklady na celou akci byly 95 milionů korun včetně DPH, díky veřejné soutěži se nám podařilo cenu snížit na 59 milionů korun včetně DPH,“ řekl krajský radní pro oblast investic Václav Řehoř.

Předmětem veřejné zakázky jsou stavební práce na rekonstrukci komunikace III/32551, která začíná na křižovatce silnic III/32551 a III/2953 mezi obcemi Dolní Branná a Kunčice. Pokračuje přes železniční přejezd do Vrchlabí, část Podhůří k areálu firmy Škoda auto a.s. ve Vrchlabí, kde je přerušena již vybudovaným obchvatem areálu Škoda auto a.s. a navazuje u vjezdu do objektu AGRO-HYTOS s.r.o. až k okružní křižovatce s I/14 ve Vrchlabí. „První úsek, který končí vybudovaným obchvatem, by měl být dokončen na podzim roku 2017, druhý úsek k okružní křižovatce až do Vrchlabí by měl být dokončen v létě roku 2018,“ doplnil radní Řehoř.

Hlavní objízdná trasa je vedená po silnici II/295, a dále I/14 a III/2953.

V letošním roce bude stavba uzavřena jako celek od 10. 4. 2017 do 29. 10. 2017 s tím, že bude rozdělena na dvě etapy. První etapa bude od železničního přejezdu Kunčicích nad Labem po křižovatku s ulicí Na Nivě. Druhá etapa bude od křižovatky s ulicí Na Nivě po křižovatku s ulicí Poštovní. Ulice Dělnická v daném úseku bude obousměrně průjezdná.Uzavření 2. úseku proběhne během letních měsíců v závislosti na postupu stavebních prací.

S ohledem na zvýšení bezpečnosti silničního provozu je součástí stavby i realizace chodníků na celém úseku stavby, autobusových zálivů a oprava odvodnění. Díky rekonstrukci dojde ke zkvalitnění části tranzitní trasy Vrchlabí – Kvasiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

18:05 Kovářová (STAN): Politika se nedá dělat od jedné tiskovky k druhé

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k neúčasti hnutí ANO na jednání o důchodové reformě n…