Hejtman Štěpán: Sociální oblast je vedle zdravotnictví zásadní

30.03.2020 20:57

Během víkendu Královéhradecký kraj obdržel od státu další sérii zásilek ochranných pomůcek pro boj s šířením koronaviru. Vedle nemocnic se kraj při zásobování zaměří na zařízení poskytující sociální služby, zejména na domovy pro seniory.

Hejtman Štěpán: Sociální oblast je vedle zdravotnictví zásadní
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Distribuovali jsme 102 tisíc kusů ústenek, 10 tisíc kusů respirátorů FFP2, 1,5 tisíce ochranných rukavic a 100 kusů ochranných obleků pro zařízení poskytující sociální služby. Sociální oblast je vedle zdravotnictví zásadní, proto musíme zásobit personál ošetřující ty z nás, kteří jsou nejrizikovější skupinou v epidemii koronaviru,“ uvedl hejtman Jiří Štěpán.

Od pátku 27. do neděle 29. 3. Královéhradecký kraj obdržel 184 tisíc ústenek, 32 tisíc respirátorů, 193 tisíc ochranných rukavic, 5 tisíc ochranných štítů, 1,5 tisíce ochranných obleků a tisíc ochranných brýlí.

Vedle státní dodávky se kraj snaží zajistit další ochranné pomůcky ze svých prostředků. Pořídil už 140 tisíc ústenek a 80,4 tisíc litrů dezinfekce. Ochranné pomůcky kraj distribuuje mezi zdravotnická, sociální a školská zařízení, dále pak mezi obce s rozšířenou působností a také praktické lékaře, zubaře a jiné terénní ambulance poskytující zdravotní služby.

Pro zařízení poskytující sociální služby kraj doteď rozdělil přes 70 tisíc ústenek, tisíc respirátorů a tisíc litrů dezinfekce.

Královéhradecký kraj distribuoval nebo distribuuje tyto ochranné prostředky:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice