Hejtman Štěpán: Věřím, že některé mladé sportovce uvidíme za několik let na velké olympiádě

10.06.2019 12:49

Přípravy vrcholí, výprava mladých sportovců Královéhradeckého kraje chce na olympijských hrách v Liberci uspět

Hejtman Štěpán: Věřím, že některé mladé sportovce uvidíme za několik let na velké olympiádě
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

Královéhradecký kraje vyšle na Hry IX. letní olympiády dětí a mládeže 251 mladých sportovců. Ti budou bojovat o olympijské medaile v 18 sportech. Vlajku výpravy našeho kraje při slavnostním zahájení ponese úspěšná rychlobruslařka Karolína Erbanová, bronzová medailistka ze ZOH 2018 Pchjongčchangu. Letní olympiáda se uskuteční od 23. do 28. června v Libereckém kraji a zúčastní se jí více jak 3500 sportovců ze všech krajů republiky.

„Pro mladé sportovce bude účast na olympijských hrách dětí a mládeže možná prvním krokem k mezinárodním úspěchům ve sportu. Těším se, že budu sledovat výkony našich mladých talentů, fandit jim, aby měli chuť bojovat, překonávat překážky a vyhrávat. Věřím, že některé z nich za několik let uvidíme i na velké olympiádě. Všem reprezentantům našeho kraje přeji, aby si kromě cenných kovů z Liberce odvezli nezapomenutelné sportovní zážitky a nová přátelství,“ říká hejtman Jiří Štěpán.

„Olympiáda dětí a mládeže je nejvýznamnější sportovní akcí pro mládež, kterou kraj organizačně zajišťuje a finančně podporuje. V krajském rozpočtu je na ni vyčleněno více než 2,5 milionu korun. Výprava našich sportovců zažije atmosféru jako na opravdových hrách, sportovci si prožijí zapálení olympijského ohně, slavnostní ceremoniály, život v olympijské vesnici nebo složení olympijské přísahy. Je to podpora všech, kteří upřednostňují aktivní trávení volného času, sportují a reprezentují náš kraj,“ doplňuje náměstkyně hejtmana Martina Berdychová odpovědná za školství a sport. Dodává, že sportovci naší krajské výpravy budou závodit ve všech vypsaných sportech.

Olympiáda dětí a mládeže České republiky (ODM) je republiková soutěž krajských reprezentací v kategoriích mladších a starších žáků a žákyň. Svou účast potvrdilo všech čtrnáct krajů, které vyšlou více než 3500 reprezentantů. Vedle tradičních sportů, jako například atletika, plavání, volejbal či fotbal, budou mít mladí závodníci v Liberci nově možnost soutěžit také v judu, sportovním lezení, letním biatlonu nebo v umělecké disciplíně – street art.

Liberecký kraj připravil mobilní aplikaci s veškerými informacemi, kterou si můžete zdarma stáhnout pro Android i iOS pod názvem ODM 2019. Je v ní k dispozici celý program her, aktuální výsledky ze všech sportovišť i průběžné pořadí jednotlivých krajů. Další informace o ODM 2019 najdete také na webových stránkách projektu ZDE.

Všech uplynulých 16. ročníků Olympiád dětí a mládeže se královéhradečtí sportovci aktivně účastnili. Náš kraj v celkovém bodování krajů 4 x obsadil medailové příčky (2 x stříbrnou v roce 2004 a 2006, 2 x bronzovou v roce 2012 a 2016). Celkově přivezli reprezentanti Královéhradeckého kraje z minulých ročníků 362 medailí.

Od roku 2003 reprezentovalo na olympiádách dětí a mládeže Královéhradecký kraj 2 297 dětí. Druhý ročník zimní olympiády s názvem Hry II. zimní olympiády dětí a mládeže ČR 2006 Královéhradecký kraj pořádal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

15:06 Nerudová (STAN): Pane Babiši, složku a číslo na mě určitě máte, tak se ozvěte

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu a Andreji Babišovi.