Hejtman Štěpán: Zajištění ochrany měkkých cílů je velkou výzvou

03.08.2020 16:49

Královéhradecký kraj využije dotace Ministerstva vnitra ČR na ochranu a zabezpečení škol a školských zařízení jakožto měkkých cílů. Za více než půl milionu korun nechá zpracovat vyhodnocení ohroženosti jednotlivých měkkých cílů a bezpečnostní plány.

Hejtman Štěpán: Zajištění ochrany měkkých cílů je velkou výzvou
Foto: kr-kralovehradecky.cz
Popisek: Jiří Štěpán

„Zajištění ochrany takzvaných měkkých cílů je velkou výzvou současnosti. Velikost hrozby si zpravidla veřejnost uvědomí, až když se stane tragédie jako v ostravské fakultní nemocnici. Něco podobného se přitom může stát prakticky kdykoliv a kdekoliv a kdokoliv z nás se může stát přímým účastníkem. Úkolem odpovědných míst je proto riziko minimalizovat, ačkoliv je jasné, že nikdy ho nemůžeme zcela eliminovat,“ říká hejtman Jiří Štěpán, který je mimo jiné odpovědný za krizové řízení a fungování integrovaného záchranného systému v Královéhradeckém kraji.

Anketa

Je dobře, že Praha přispěla na festival sexuálních menšin Prague Pride?

3%
97%
hlasovalo: 14678 lidí

Dodavatel zpracuje Vyhodnocení ohroženosti na čtyřech školách Královéhradeckého kraje a jejich 11 budovách a dále zpracuje Bezpečnostní plány a procedury pro pět škol Královéhradeckého kraje a jejich 23 školských zařízeních nejpozději do konce letošního listopadu.

Vyhodnocení ohroženosti se týká Vyšší odborné školy a Střední průmyslové školy v Jičíně, Střední školy strojírenské a elektrotechnické v Nové Pace, České lesnické akademie Trutnov a Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově.

Bezpečnostní plány vzniknou pro Vyšší odbornou školu a Střední průmyslovou školu v Rychnově nad Kněžnou, Střední průmyslovou školu, Odbornou školu a Základní školu v Novém Městě nad Metují, Střední průmyslovou školu Otty Wichterleho, Střední školu služeb, obchodu a gastronomie v Hradci Králové a Mateřskou školu, Speciální ZŠ a Praktickou školu v Hradci Králové.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu