Hejtman Suchánek: Přáslavice mají opravenou školu a nové hřiště

24.05.2021 4:33

Školáci v Přáslavicích se letos na návrat do lavic mohli těšit víc než kdy jindy. Obec totiž dokončila opravu historické budovy základní školy. A co víc, v obci za školou se také zprovoznilo nové sportovní hřiště. Na jeho výstavbu přispěl ze svého rozpočtu i Olomoucký kraj.

Hejtman Suchánek: Přáslavice mají opravenou školu a nové hřiště
Foto: STAN
Popisek: Josef Suchánek

„Investice do vzdělávání jsou jednou z priorit Olomouckého kraje. Těší mě, že to v Přáslavicích vidí stejně a rekonstrukci místní školy vzali od podlahy, a to doslova,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Kromě nových podlah má škola rekonstruované například stropy, fasádu, šatny i dveře. Renovací prošla také výdejna stravy. Do budoucna se počítá ještě s opravou sociálních zařízení a výstavbou nových učeben.

Zároveň s otevřením opravené školy zpřístupnila obec i nově vybudované sportoviště. To bude sloužit nejen školákům, ale i veřejnosti.

„Z rozpočtu hejtmanství jsme na hřiště přispěli částkou 400 tisíc korun. Přeji Přáslavicím, aby jim nové zázemí pro aktivní trávení volného času sloužilo dobře a dlouho,“ dodal Michal Zácha, náměstek hejtmana pro oblast sportu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

6:03 Prokšanová (KSČM): Děkujeme - nezapomínáme. Nikdy!

Kdo nás osvobodil? A komu to nemáme zapomenout? Snad nám ministryně Černochová napoví!