Hejtman Vondrák: Huť plní zákonné limity, takže je nutné podmínky zpřísnit

13.08.2019 14:32

Krajský úřad Moravskoslezského kraje zahájil přezkum integrovaného povolení pro koksovnu ve společnosti Liberty Ostrava. Prašnost z uhelné skládky budou minimalizovat další opatření. Kraj tak pokračuje ve snaze zlepšovat životní prostředí celého regionu.

Hejtman Vondrák: Huť plní zákonné limity, takže je nutné podmínky zpřísnit
Foto: archiv politika
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

„Oblaky prachu, které se vznášely v okolí skládky uhlí, jsem viděl na vlastní oči. Považuji za nepřijatelné se s podobnými incidenty smiřovat. Huť plní všechny zákonné limity, proto jsem přesvědčený, že je nutné podmínky provozu zpřísnit. Inicioval jsem přezkoumání integrovaného povolení, které společnost Liberty Ostrava v minulosti od krajského úřadu získala,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák a dodal, že Moravskoslezský kraj s novým vedením společnosti navázal na jednání o dobrovolné dohodě o snižování negativních vlivů na životní prostředí.

„Díky přezkumu integrovaného povolení nastavíme další opatření, které úlety prachových částic ze skládky uhlí co nejvíce eliminuje. Chceme určit přísnější podmínky provozu, které budou konkrétní, vymahatelné, ale hlavně účinné. Aktuálně je mezi podmínkami například pravidelné zvlhčování materiálu, zhutňování hromad nebo nařízení, jak s uhlím manipulovat. Věřím, že nová opatření prašnost v okolí uhelné skládky výrazně sníží,“ řekla náměstkyně hejtmana kraje pro životní prostředí Jarmila Uvírová s tím, že první návrhy na realizaci dalších opatření budou známy po letních prázdninách.

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

16:05 Felcman (Zelení): V Liberci bude vládnout koalice strachu

Reakce koaličních stran Starostů, ANO a Pirátů na nebývalou krizi důvěryhodnosti je ubohá. Bez jakék…