Hejtman Vondrák: Jakmile se nám podaří pohnout se zaměstnaností, věřím, že zvládneme i další problémy

14.01.2017 13:17

Zhruba 200 nových pracovních míst vznikne v průmyslové zóně Bruntál. Společnost Hronovský tu bude vyrábět elektrické a elektromechanické autokomponenty a kabelové svazky, po kterých je velká poptávka. Otevření nového výrobního střediska za zhruba 11 milionů korun se zúčastnil také hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Hejtman Vondrák: Jakmile se nám podaří pohnout se zaměstnaností, věřím, že zvládneme i další problémy
Foto: Petr Kupka
Popisek: Hejtman Ivo Vondrák.

Vznik nového výrobního závodu podpořil Moravskoslezský kraj individuální dotací ve výši jednoho milionu korun.

„Prostřednictvím tzv. regionální investiční pobídky kraj od loňského roku podporuje podniky, které plánují zahájit či rozšířit svou podnikatelskou činnost ve zpracovatelském průmyslu, vytvořit nová pracovní místa v regionu a zaměstnat další lidi. Regionální investiční pobídka může být zajímavá zejména pro malé a střední podniky, investory, kteří objemem plánované investice nedosáhnou na státní investiční pobídku,“ uvedl hejtman Ivo Vondrák.

Dodal, že Moravskoslezský kraj v loňském roce podnikům takto rozdělil 2 miliony korun, letos má připraveny 3 miliony korun.  

„Jsme rádi za každé nově vytvořené pracovní místo. Jakmile se nám podaří pohnout se zaměstnaností, odstranit paradox, kdy na jedné straně každým dnem přibývá na pracovním úřadu nabídka míst a firmy je nedokáží obsadit a na straně druhé mnoho lidí stále práci nemá, věřím, že zvládneme i další problémy, kterými jsou odchod mladých lidí z regionu či změna image našeho kraje z ocelového na technologické srdce republiky,“ míní hejtman Ivo Vondrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

18:09 Ministr Dvořák: Princip solidarity je základem a podstatou Evropské unie

Projev na 100. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k migračnímu paktu.