Hejtman Vondrák: Krajský úřad otevře své dveře na vlně 1. republiky

11.10.2018 12:54

Státní svátek 28. října, kdy si připomínáme 100 let od vzniku Československa, mohou lidé oslavit i na Dni otevřených dveří Krajského úřadu Moravskoslezského kraje v Ostravě.

Hejtman Vondrák: Krajský úřad otevře své dveře na vlně 1. republiky
Foto: Daniela Černá
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

 Od 10 do 14 hodin čeká na návštěvníky zábava a poučení v rytmu prvorepublikového swingu, jazzu i moderního popu. Připraven je zajímavý program pro celou rodinu.

„Chceme, aby návštěvníci poznali krajský úřad i jinak než jako formální veřejnou instituci. Aby ho vnímali jako organizaci se vstřícnými zaměstnanci, kteří jim poskytují kvalitní služby a profesionální servis. A zároveň se přesvědčili o tom, že to nejsou žádní protivní suchaři, jak si občas myslí,“ řekl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Na den otevřených dveří krajského úřadu je připraveno pro každého něco – zábava, poučení, sport, kultura, každý návštěvník si vybere.

„Protože slavíme 100 let od vzniku Československa, můžete s námi posedět v noblesním v prvorepublikovém salónu, uvidíte nejen, jak vypadala historická kancelář, ale prohlédnete si moderní pracovnu hejtmana kraje. Ukážeme vám historická platidla se vzácnou sbírkou mincí. Ochutnáte skvělou kávu, pečené kaštany, dobroty podle našich babiček ale i pochoutky mladých gastromágů – studentů krajských středních škol. Ti zájemce také nalíčí a učešou. Připravena je módní přehlídka, která představí módní trendy dvacátých let minulého století i ty současné. Budete si u nás moci pořídit svou památeční fotografii, získáte základy etikety. Čekají na vás velocipedy, historická auta i elektromobily, dobová i moderní hasičská technika,“ dodal ředitel Krajského úřadu Moravskoslezského kraje Tomáš Kotyza.

Více informací je na krajském Facebooku.

Den otevřených dveří se uskuteční 28. října 2018 od 10 do 14 hodin.
Dveře otvíráme na adrese: Krajský úřad MSK, 28. října 117, Ostrava.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

13:09 Fiala (SPD): Česká měna reálně posiluje vůči euru o dvacet procent

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k výhodám české koruny