Hejtman Vondrák: Pomoc nadruhou

19.07.2021 7:37

Studenti a senioři pomáhají v lese, i při zakládání motýlích luk

Hejtman Vondrák: Pomoc nadruhou
Foto: Archiv I.Vondrák
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Letos už třináctkrát vyrazili studenti společně se seniory do lesa, aby tam přidali ruku k dílu, ale hlavně strávili společně čas.

Anketa

Souhlasíte, aby se pokuty za opakované přestupky odečítaly ze sociálních dávek?

97%
1%
hlasovalo: 18015 lidí

Mezigenerační projekt Student v lese pomáhá zlepšovat životní prostředí a propojuje generace. Letos se od dubna do začátku prázdnin zapojilo zhruba 200 dobrovolníků.

„Jsem nadšený z ochoty mladých lidí věnovat svůj volný čas dobrovolnickým aktivitám. Je to vlastně pomoc na druhou: studenti pomáhají zlepšovat životní prostředí a zároveň se při tom věnují starším lidem, kteří mohou vedle nich pookřát a třeba si užít i nějakou tu legraci,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Letos se do projektu od dubna do začátku prázdnin zapojilo zhruba 200 dobrovolníků, jedním z nich byla i herečka Kamila Janovičová, královna z pohádky Tajemství staré bambitky 2, která se stala patronkou tohoto projektu. Stromky se studenty a seniory sázela v Kateřinicích na Novojičínsku po ukončení natáčení pohádky.

Novinkou letošních aktivit Studenta v lese je zakládání motýlích luk. Jde o oddrnění a úpravu vhodných lokalit a jejich osetí speciální směsí s patnácti druhy lučních květin. Motýlí louky jsou tak nově v Paskově, Bohumíně a v Domově seniorů Sluníčko v Ostravě. „Celkově se už letos zapojilo na 200 dobrovolníků. Velký kus práce odvedli studenti z Bezpečnostně právní akademie v Michálkovicích, z Biskupského gymnázia v Ostravě nebo z Gymnázia Františka Živného v Bohumíně. Velkou černou skládku zlikvidovali studenti z Waldorfské střední školy. Už tradičně patří mezi dobrovolníky studenti z gymnázia Prigo a také z Jazykového gymnázia Pavla Tigrida. Letos se báječně zapojují členové Seniorklubu Bohumín a také senioři z Ostravy-Poruby," vyjmenoval autor projektu Ivan Sekanina a vysvětlil, že Student v lese je jednou z aktivit Spolku Počteníčko, jehož je zakladatelem a předsedou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

13:09 Majerová (Trikolora): Tak prý jsme dobytci a šmejdi

Reakce na veřejném facebookovém profilu strany na urážky v komentářích