Hejtman Vondrák: Profesionální i dobrovolní hasiči dostanou od kraje další podporu

04.09.2020 13:27

Moravskoslezský kraj zvyšuje bezpečnost v regionu dlouhodobou podporou hasičů. Krajští zastupitelé schválili finanční podporu obcím na vybavení sborů dobrovolných hasičů a rekonstrukce či výstavby požárních zbrojnic.

Hejtman Vondrák: Profesionální i dobrovolní hasiči dostanou od kraje další podporu
Foto: Archiv I.Vondrák
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Také odsouhlasili nákup nových speciálních vozidel a ochranných pomůcek Hasičskému záchrannému sboru Moravskoslezského kraje. „Moderní a kvalitní vybavení nejen profesionálních, ale také dobrovolných hasičů je pro bezpečnost v našem kraji nepostradatelné. Dobrovolní hasiči jsou důležitým pomocníkem nejen při požárech, zasahují také v dalších situacích, ve kterých může jít i o život,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák s tím, že kraj dobrovolné hasiče podporuje dlouhodobě.

Anketa

Jak nahlížíte na Čínu?

hlasovalo: 33942 lidí

„Přispíváme na akceschopnost jednotek, na stavby či rekonstrukce zbrojnic i na technické vybavení a vozidla nebo cisterny. V minulém roce kraj pro dobrovolné hasiče ve svém rozpočtu vyčlenil skoro 35 milionů korun a s podobným obnosem počítá i v roce 2020,“ řekl hejtman kraje Ivo Vondrák a upřesnil, že zastupitelé kraje na svém zářijovém jednání schválili podporu obcím pro dobrovolné hasiče za více než 15 milionů korun.

Celkem 2,7 milionu korun na pořízení dopravního automobilu pro jednotky požární ochrany Sborů dobrovolných hasičů vybraných obcí Moravskoslezského kraje bude rovným dílem rozděleno mezi 12 obcí v regionu, dotaci získaly Brumovice, Palkovice, Václavov u Bruntálu, Vršovice, Jakubčovice nad Odrou, Hlavnice a další.

„Tři obce také získaly příspěvek na cisternovou automobilovou stříkačku. Vyšní Lhoty, Starý Jičín a Dolní Lutyně dostaly po 1,25 milionu korun. Další čtyři obce připravují stavbu nebo rekonstrukci požární zbrojnice pro dobrovolné hasiče, tyto investice kraj podpoří. Celkem 8,79 milionu korun bude rozděleno mezi obce Strahovice, Bělá, Slezské Rudoltice a město Frýdlant nad Ostravicí,“ vyjmenoval hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Významnou podporu získali také profesionální hasiči. Krajští zastupitelé schválili dar pro Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje v celkové hodnotě přes 20 milionů korun. Profesionální hasiči budou nově využívat tři speciální chemické automobily TACH-MERCEDES BENZ SPRINTER 516 CDI 4x4, 4 protiplynové zásahové automobily PPLA-MERCEDES BENZ SPRINTER 516 CDI 4x4, 12 ochranných protichemických přetlakových obleků CPS 7900 a tisíc širokospektrálních ochranných filtrů 1140 A1B2E2K1HgNO P3 R D/CO 20 P3 R D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.