Hejtman Vondrák: Senioři se budou cítit bezpečněji

14.12.2017 15:41

Pro zvýšení bezpečnosti poskytne kraj seniorům další hlásiče. Krajští zastupitelé na svém dnešním zasedání rozhodli, že bude rozdáno 350 hlásičů požáru a 200 detektorů oxidu uhelnatého občanům kraje starším 65 let.

Hejtman Vondrák: Senioři se budou cítit bezpečněji
Foto: Jan Štěpán
Popisek: hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

V tomto roce už kraj poskytl stejné množství hlásičů, a to prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Společně, o.p.s. Stejný subjekt bude mít na starost přerozdělení bezpečnostních zařízení ve druhém kole. Účelem daru je snížení počtu bytových požárů v domácnostech seniorů, tj. zvýšení jejich bezpečnosti a ochrana před účinky nebezpečných plynů a průvodních jevů požáru.

„Každé zařízení, které pomůže zachránit lidský život, je bezesporu vítané. Díky těmto technologiím zvyšujeme bezpečnost našich občanů. Investici do hlásičů požárů i detektorů oxidu uhelnatého považuji za smysluplnou,“ prohlásil hejtman kraje Ivo Vondrák a připomněl, že dalším krokem pro komfort starších lidí žijících v Moravskoslezském kraji jsou i Senior Pointy. Ty mají podporovat zdravý životní styl seniorů a zvyšovat kvalitu jejich života.

Hlásiče budou distribuovány prostřednictvím obecně prospěšné společnosti Společně, o.p.s. Ta provozuje seniorská kontaktní místa, tzv. Senior Pointy v Ostravě, Frýdku-Místku, Opavě, Bruntále, Karviné a Kopřivnici. Hodnota tohoto majetku činí 385.700,- Kč vč. DPH.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

16:05 Babiš (ANO): Kvóty jsme zrušili, a to, co vy jste navrhli a prosadili, jsme odmítli, opakovaně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.