Hejtman Vondrák: Situace ve Fakultní nemocnici mě už delší dobu znepokojuje

15.10.2018 12:25

Vyjádření hejtmana Moravskoslezského kraje k situaci ve Fakultní nemocnici Ostrava

Hejtman Vondrák: Situace ve Fakultní nemocnici mě už delší dobu znepokojuje
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Již několikrát jsem na ni upozorňoval ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a minulý týden i premiéra Andreje Babiše. Nejen jako hejtmanovi kraje, ale také jako občanovi, mi záleží na tom, aby byla zachována vysoká úroveň a prestiž této nemocnice.

Je potřeba znovu zdůraznit, že osobní zájmy každého z aktérů nesmí ani v náznaku převyšovat zájmy profesní. Problémy Fakultní nemocnice jsou navíc provázány s děním na ostravské Lékařské fakultě. Včera večer jsme společně s primátorem Tomášem Macurou od studentů obdrželi otevřený dopis, ve kterém vyslovují své obavy z kroků vedení Fakultní nemocnice.

Už před časem jsem proto všem účastníkům nabízel mediaci sporů. Z pozice hejtmana a primátora nemůžeme do problémů přímo zasahovat. Opět ale apeluji zejména na vedení Fakultní nemocnice, ať pečlivě zvažuje veškerá svá rozhodnutí.

Spolu s primátorem Tomášem Macurou jsme na tento pátek domluvili jednání v Ostravě s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Budeme na něj apelovat, ať napomůže stabilizaci celé situace. Věřím, že se problémy vyřeší a nebude ohrožena kvalita lékařské péče Fakultní nemocnice ani kvalita vzdělávání Lékařské fakulty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

23:08 Seďa (SOCDEM): Tato vláda se na své občany vykašlala a lidem neustále lže

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k navrhovaným změnám v zákoníku práce