Hejtman Vondrák: Situace ve Fakultní nemocnici mě už delší dobu znepokojuje

15.10.2018 12:25

Vyjádření hejtmana Moravskoslezského kraje k situaci ve Fakultní nemocnici Ostrava

Hejtman Vondrák: Situace ve Fakultní nemocnici mě už delší dobu znepokojuje
Foto: archiv hejtmana
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Již několikrát jsem na ni upozorňoval ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a minulý týden i premiéra Andreje Babiše. Nejen jako hejtmanovi kraje, ale také jako občanovi, mi záleží na tom, aby byla zachována vysoká úroveň a prestiž této nemocnice.

Je potřeba znovu zdůraznit, že osobní zájmy každého z aktérů nesmí ani v náznaku převyšovat zájmy profesní. Problémy Fakultní nemocnice jsou navíc provázány s děním na ostravské Lékařské fakultě. Včera večer jsme společně s primátorem Tomášem Macurou od studentů obdrželi otevřený dopis, ve kterém vyslovují své obavy z kroků vedení Fakultní nemocnice.

Už před časem jsem proto všem účastníkům nabízel mediaci sporů. Z pozice hejtmana a primátora nemůžeme do problémů přímo zasahovat. Opět ale apeluji zejména na vedení Fakultní nemocnice, ať pečlivě zvažuje veškerá svá rozhodnutí.

Spolu s primátorem Tomášem Macurou jsme na tento pátek domluvili jednání v Ostravě s ministrem zdravotnictví Adamem Vojtěchem. Budeme na něj apelovat, ať napomůže stabilizaci celé situace. Věřím, že se problémy vyřeší a nebude ohrožena kvalita lékařské péče Fakultní nemocnice ani kvalita vzdělávání Lékařské fakulty.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…