Hejtman Vondrák: Vojáci pomáhají ve dvou domovech, v Ostravě a v Kravařích

10.10.2020 9:20

Hejtman Moravskoslezského kraje požádal armádu o pomoc ve dvou domovech pro seniory.

Hejtman Vondrák: Vojáci pomáhají ve dvou domovech, v Ostravě a v Kravařích
Foto: Archiv I.Vondrák
Popisek: Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák

Moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák požádal armádu o pomoc se zajištěním chodu dvou sociálních zařízení, která se potýkají s vysokým počtem klientů a zaměstnanců pozitivně testovaných na koronavirus. Třiadvacet příslušníků Armády ČR, z nichž dva jsou zdravotníci, by mělo pomáhat v Domově Slunečnice v Ostravě a v Domově pro seniory sv. Hedviky v Kravařích. 

„Počet lidí s onemocněním covid-19 v Moravskoslezském kraji roste a bohužel přibývají nemocní i v té nejohroženější skupině – mezi klienty sociálních ústavů. Tam je situace o to složitější, že nakažený je i personál a hrozí, že se o seniory nebude mít kdo starat. Proto jsem požádal vojáky, aby pomohli ve dvou domovech v Ostravě a v Kravařích, jejichž provoz je kvůli koronaviru vážně ohrožen,“ uvedl hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Dodal, že armáda se velmi dobře osvědčila už na jaře při první vlně pandemie a prvním vyhlášení nouzového stavu. „V Domově Slunečnice v Ostravě by 11 vojáků mělo pomáhat zajišťovat logistiku pro každé z deseti pobytových pater tohoto sociálního zařízení. V Domově pro seniory sv. Hedviky v Kravařích by 12 příslušníků armády o klienty přímo pečovalo. Zajišťovali by manipulaci s imobilními klienty, pomohli s podáváním stravy, zdravotníci pak podávali léky,“ řekl hejtman Ivo Vondrák.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

14:02 Senátor Fischer: Prezident Miloš Zeman mařil úsilí vlády a Parlamentu u Vrbětic

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Vrběticím.