Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Lidé z krajských sociálních zařízení mají k dispozici nové vozy

09.09.2019 7:34

Karlovarský kraj pořídil nové automobily pro obyvatele krajských domovů pro seniory a pro osoby se zdravotním postižením.

Hejtmanka Mračková Vildumetzová: Lidé z krajských sociálních zařízení mají k dispozici nové vozy
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Historicky první hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová (ANO)

Jedná se o 6 nových devítimístných velkých vozů a 5 osobních aut. Klienti v nich budou převáženi na nákupy, za kulturou i na výlety.

"Jde nám především o to, aby auta byla k dispozici klientům a dobře jim sloužila. Věřím, že je určitě využijí k cestám na nákupy, na kulturní a další akce, rozhodně by jim udělala radost návštěva například vánočních trhů a další výlety,” uvedla hejtmanka Jana Mračková Vildumetzová.

Jak dodal náměstek hejtmanky Petr Kubis, kraj šel při pořizování vozů cestou centrálního nákupu a díky tomu se podařilo část nákladů ušetřit. „Navíc jsme dali domovům peníze na dovybavení aut mimo jiné speciálními sedačkami nebo plošinou,“ dodal náměstek. Vozy jsou dostatečně velké i pro naložení chodítek a dalších pomůcek, bez kterých se senioři a lidé se zdravotním postižením neobejdou.

Menší i velké nové vozy už nyní využívají v Domově pro seniory v Perninku, v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, v Domově pro osoby se zdravotním postižením "PATA" v Hazlově, v Domově pro osoby se zdravotním postižením v Mariánské, v Domově pro seniory "SKALKA" a „SPÁLENIŠTĚ“ v Chebu, v Domově pro seniory v Lázních Kynžvart, v Sociálních službách v Kynšperku nad Ohří, v Domově pro osoby se zdravotním postižením "PRAMEN" v Mnichově a v Domově pro osoby se zdravotním postižením "SOKOLÍK" v Sokolově.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).