Hejtmanka Pecková: Náš druhý výjezd do regionu byl opět plný práce

06.11.2021 19:37

Silnice, oprava mostu, rozvoj i nová expozice. Radní zajímal život na Dobříšsku.

Hejtmanka Pecková: Náš druhý výjezd do regionu byl opět plný práce
Foto: Screen ČT24
Popisek: Hejtmanka Petra Pecková

„Náš druhý výjezd do regionu, tentokrát na Dobříšsko, byl opět plný práce. Nejde o zdvořilostní návštěvy, kde bych dostala květiny a vypili jsme kávu. 

Anketa

Věříte, že Fialova vláda bude dobře hájit naše národní zájmy?

2%
96%
hlasovalo: 47383 lidí
Načerpali jsme spoustu podnětů a snažili se nabídnout konkrétní pomoc při řešení problémů. Co nešlo vyřešit na místě, tím se budeme zabývat a dotazy předáme kolegům z úřadu,“ shrnula výjezd na Dobříšsko hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Na programu celodenního výjezdu byla návštěva velkoobchodní společnosti Nohel Garden, která se zabývá prodejem zahrádkářských potřeb nejen v České republice, prohlídka Památníku Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše a návštěva Domova seniorů Dobříš. Odpoledne se zástupci Středočeského kraje setkali se starosty obcí Dobříšska a s místními občany na diskuzi, která se konala v dobříšském zámku.

„S vedením společnosti Nohel Garden jsme mluvili například o plánech na rozšíření firmy, o skloubení podnikatelského záměru, který přinese další rozvoj regionu a pracovní místa, s ochranou životního prostředí. Jsem ráda, že je firma opravdu odpovědná a hledá konkrétní řešení vstřícná k přírodě,“ uvedla radní pro životní prostředí a zemědělství Jana Skopalíková (Piráti).

„Detailně jsme rozebírali také plánovanou opravu nedalekého mostu, v průběhu které by se doprava místo čtyřkilometrové vzdálenosti prodloužila o více než dvacet kilometrů a možnost stavět most v termínu mimo hlavní jarní sezónu, kdy je na silnicích velká zátěž kamionové dopravy vozící zboží. Jedná se o požadavek logický a akceptovatelný. Rovněž se pokusíme díky zvoleným technologiím dobu opravy co nejvíce zkrátit,“ uvedl náměstek hejtmanky pro silniční dopravu Martin Kupka (ODS).

Dalším zastavením byl Památník Karla Čapka ve Staré Huti u Dobříše. „Seznámili jsme se s plány, které má pan ředitel na úpravy expozice, informoval nás o plánovaném vydání nové publikace, která by měla vyjít ještě do konce roku a podívali jsme se na novou část venkovní expozice nazvané Po stopách hutí a hamrů v kraji Čapkovy Strže. Věnuje se předčapkovské historii hutí a hamrů v regionu a představuje také současnost obce a starohuťské umělecké slévárny,“ uvedla předsedkyně krajského výboru pro památkovou péči, kulturu a cestovní ruch Lucie Cirkva Chocholová.

Dopolední program završila návštěva Domova seniorů Dobříš, který má kapacitu 91 lůžek. Pečují tu o seniory od 65 let. „Dobříšský domov pro seniory byl postavený v roce 2001, takže jde o moderní budovu s dobře vyřešenými vnitřními prostory a rozlehlou zahradou nedaleko lesního porostu. Současně je blízko k centru města, takže není problém zajít za klienty na návštěvu – pokud to aktuální proticovidová opatření umožňují. Vedení domova se stále snaží o různá vylepšení pro klienty, o čemž jsme se mohli na místě přesvědčit,“ řekl radní pro oblast sociálních věcí Martin Hrabánek (ODS).

Odpoledne patřilo setkání se starosty obcí z Dobříšska a také setkání s občany. Všichni chtěli řešit hlavně problémy s dopravou – ať už veřejnou, nebo tou silniční. V diskuzi se tak nejvíce zapotili radní pro veřejnou dopravu a mobilitu Petr Borecký (STAN) a pro silniční infrastrukturu Martin Kupka.

„Chtěla bych moc poděkovat všem, se kterými jsme se setkali, ať už jde o dopolední část programu, nebo odpolední setkání se starosty a občany. A samozřejmě velké díky patří panu starostovi Dobříše Pavlu Svobodovi, který nás celý den provázel a Zámku Dobříš za poskytnutí prostor k diskuzi. Vážím si všech, kteří přijdou diskutovat a ptát se, protože i díky tomu se můžeme posouvat dál, získáme zpětnou vazbu a slyšíme názory přímo z terénu, ale současně máme možnost napřímo vysvětlovat naše kroky a případně vyvrátit fámy a dezinformace, které se občas objeví. Těším se na další výjezd a 30. listopadu zvu na setkání v Rakovníku,“ uzavřela hejtmanka Petra Pecková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…