Hejtmanka Pokorná Jermanová: Pracovníky černošického úřadu mi nepřísluší ani komentovat

11.02.2019 22:36

Prohlášení hejtmanky Jaroslavy Pokorné Jermanové

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Pracovníky černošického úřadu mi nepřísluší ani komentovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Jako středočeská hejtmanka sloužím především České republice a svému regionu. Jsem přesvědčena, že pracovníci černošického úřadu jsou profesionálové, kteří se řídí zákony České republiky. Nepřísluší mi ani komentovat, ani zpochybňovat jejich práci a úřední rozhodnutí.

Během svých pravidelných návštěv Washingtonu i Bruselu jsem často diskutovala o politické a společenské situaci u nás. Ujišťovala jsem naše partnery, že právo a zákon jsou neotřesitelné pilíře, na kterých stojí náš systém. Věřím, že dobré jméno naší země v zahraničí je v zájmu všech občanů České republiky, a tedy i všech politických stran a jejich zástupců.

Ke správnímu řízení, které běží ve věci údajného střetu zájmů Andreje Babiše, se nemohu vyjadřovat a ani do něj nemohu zasahovat. Jedná se o úkony statní správy, které nepodléhají politickému vlivu, ale jsou na něm naopak nezávislé. To je zákon, který hodlám dodržovat. Zásadně odmítám, že bych se jakkoli snažila ovlivnit výkon statní správy, a to v jakémkoliv případě. Nejen ve správním řízení, které se týká Andreje Babiše.

Vyzývám všechny politické subjekty, aby se zdržely komentování a spekulací o probíhajícím správním řízení statní správy do doby, než bude toto řízení ukončeno a veřejnosti oznámeny jeho výsledky. Věřím, že dodržování zákona platí pro všechny stejně. Nesnažme se vyvíjet tlak na zástupce statní správy prostřednictvím mediálních prohlášení, či spekulativních výroků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.