Hejtmanka Pokorná Jermanová: Středočeský kraj pomůže Centrům odborné přípravy s financováním jejich projektů

07.07.2019 20:33

Radní Středočeského kraje schválili 1. července rozpočtové opatření, jímž Středočeský kraj pomůže dvěma Centrům odborné přípravy.

Hejtmanka Pokorná Jermanová: Středočeský kraj pomůže Centrům odborné přípravy s financováním jejich projektů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jaroslava Pokorná Jermanová

Prostředky půjdou na předfinancování a kofinancování jejich projektů na zajištění financování učebních pomůcek v rámci národního dotačního programu Ministerstva zemědělství ČR zaměřeného právě na Centra odborné přípravy. „Aby mohly školy nakoupit pomůcky a vybavit učebny co nejdříve, rozhodli jsme se, že Středočeský kraj uvolní ze svého rozpočtu více než 3,66 milionu korun,“ informovala hejtmanka Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO 2011).

Střední a vyšší odborné škole Česká zahradnická akademie Mělník kraj pomůže s financováním projektu vybavení učebny odborných předmětů a s pořízením pomůcek pro praktické vyučování celkovou částkou 1 810 000 korun. Z toho na předfinancování projektu půjde 1 629 000 korun a na kofinancování způsobilých výdajů 181 000 korun.

Pomoci kraje se dostalo také Střednímu odbornému učilišti Hubálov 17. Na financování projektu „Nákup mechatronického hrotového soustruhu s příslušenstvím pro SOU Hubálov“ v celkové výši 1 851 111 korun, mu bude poskytnuto na předfinancování 1 666 000 korun a na kofinancování způsobilých výdajů 185 111 korun.

V rámci vyhlášeného národního dotačního programu pro Centra odborné přípravy, v němž mohou školy každoročně žádat o podporu svých projektů do roku 2021, již byly úspěšně realizovány a v letošním roce ministerstvem proplaceny požadavky Střední zemědělské školy a Střední odborné školy Poděbrady a Vyšší odborné školy a Střední zemědělské školy Benešov.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Libor Turek, Ph.D. byl položen dotaz

Srovnání

Dobrý den, pane poslanče, nejsem si jistý, zda se od vás dočkám upřímné odpovědi, ale prosím o ni. Fiala tvrdí, jak jsme super, že hrajeme první ligu, a že se srovnáváme s těmi nejlepšími. Má podle vás pravdu nebo, což si myslím já, z nás dělá premiér blázny? V čem přesně se můžeme srovnávat s těmi ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

23:08 Konzervativní strana: Západní svět se zjevně nepoučil ze svého selhání

79. výročí ukončení 2. světové války v Evropě