Hejtmanka Vildumetzová: Boj o pobočku vojenské školy v Sokolově nevzdáme

06.05.2018 18:41

Karlovarský kraj ještě stále nemá jisté, že se pobočka vojenské střední školy v Sokolově skutečně otevře. Ze čtrnácti uchazečů o studium totiž byli na základě výsledků přijímacího řízení pro pobočku v Sokolově přijati pouze dva zájemci.

Hejtmanka Vildumetzová: Boj o pobočku vojenské školy v Sokolově nevzdáme
Foto: archiv hejtmanky
Popisek: Jana Vildumetzová (ANO)

Podmínkou otevření vojenské školy v ISŠTE Sokolov je ale třída počtu 15 žáků. Hejtmanka Karlovarského kraje Jana Vildumetzová proto apeluje na vedení školy v Moravské Třebové i na ministerstvo obrany, aby se vyhlásilo 2. kolo přijímacího řízení nejen pro Moravskou Třebovou, jak má škola v plánu, ale i pro sokolovskou pobočku.

„Výsledky účastníků přijímacího řízení pro obor Elektrotechnika vojenské školy v Sokolově bohužel nejsou dobré, ale podobně skončilo přijímací řízení do tohoto oboru také v Moravské Třebové, kde bylo 50 uchazečů o studium, přijato je 12. Ředitel školy by nyní měl vyhlásit 2. kolo přijímacího řízení a už nyní slyšíme hlasy, že jej vyhlásí jen pro Moravskou Třebovou, nikoliv pro pobočku v Sokolově. Udělali jsme ve velmi krátké době maximum možného pro to, abychom oslovili budoucí studenty, všemi způsoby jsme propagovali otevření pobočky a ve spolupráci se společností Sokolovská uhelná a s vedením ISŠTE Sokolov pracujeme na zajištění výuky, ubytování budoucích žáků a na splnění všech podmínek. Proto velmi apelujeme na ministryni obrany i ředitele vojenské školy v Moravské Třebové, aby vyhodnotili všechny dopady možného nevyhlášení 2. kola pro Sokolov a ke konečnému rozhodnutí přistoupili se vší vážností,“ uvedla hejtmanka Jana Vildumetzová.

Podle ní se začínají ozývat i rodiče uchazečů o studium s tím, že by vyhlášení 2. kola přijímacího řízení rozhodně uvítali. „Znovu musím opakovat, že Karlovarský kraj patří mezi strukturálně postižené regiony a k jeho největším problémům patří odliv mladých lidí do jiných částí země. Nyní se jim nabízí zajímavý atraktivní obor, který rozhodně časem přiláká další uchazeče. Z těchto důvodů moc stojíme o možnost dát jim šanci v 2. kole přijímacího řízení. Kdo jiný by pro to měl mít pochopení, než ministryně obrany Karla Šlechtová, která kdysi ve vedení Ministerstva pro místní rozvoj ČR stála u zrodu programu zaměřeného na restart strukturálně postižených regionů a velice dobře ví jako rodačka z Karlovarského kraje, jak náš region nutně impuls k budoucímu rozvoji potřebuje,“ zdůraznila hejtmanka.

Otevření pobočky vojenské školy navíc zcela přirozeně zapadá do záměru ministerstva obrany zřídit ve vojenském prostoru na Doupově nové výcvikové středisko Armády ČR, využívat letiště v Karlových Varech pro potřeby vzdušných sil a zároveň získávat nové kvalifikované posily z pobočky vojenské školy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

23:07 Ministr Bartoš: Vůle v České republice mít vlastnické bydlení je zakořeněná

Projev na 23. schůzi Senátu ČR 17. dubna 2024 k návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 211/2000 Sb.,…