Heller (KDU-ČSL): Já jsem žádný mandát nezpochybnil. Já jsem konstatoval fakta

25.11.2022 17:51

Projev na 46. schůzi Poslanecké sněmovny 25. listopadu 2022 k vládnímu návrhu zrušení evidence tržeb

Heller (KDU-ČSL): Já jsem žádný mandát nezpochybnil. Já jsem konstatoval fakta
Foto: hellersimon.cz
Popisek: Šimon Heller

Někoho by mohlo napadnout, že tady zazněla lživá prohlášení. Já jsem v tomhle konsenzuální a mírný. Já jsem přesvědčen, že jste pouze nedávali pozor. Já jsem žádný mandát nezpochybnil. Já jsem konstatoval fakta. A stejně jako tady zazněla fakta o nástupu pana kolegy z TOP 09 v minulém období, ano, to jsou fakta. Tak se jich, prosím vás, nebojte. Říkám, poslouchejme se navzájem. To, co jsem konstatoval, jsou fakta. Demokratické volby proběhly.

Anketa

Skončí válka na Ukrajině v roce 2023?

57%
43%
hlasovalo: 17936 lidí

A mimochodem, abych reagoval na kolegu Langa, prostřednictvím paní předsedající, opět nerozhodují průzkumy. Ani ty, co jsou uveřejněny ve vašich médiích. Rozhodují volby. A ty rozhodly, že vy máte sedmdesát... Prosím, paní předsedající, aby uklidnila tady kolegu, který na mě před chvílí tamhle... poklepával si na hlavu před celou Sněmovnou, teď na mě tady pokřikuje, tak prosím, abyste ho kdyžtak potom okřikla. Děkuji. (Smích z lavic hnutí ANO.)

Nebo umravnila tak, aby se choval takovým způsobem, jako odpovídá Sněmovně.  

Místopředsedkyně PSP Olga Richterová: Pane poslanče, vám do toho vstoupím. Nevšimnu si každého poklepání na hlavě. (Pobavení a smích z lavic hnutí ANO.)

Tomu rozumím. Takže jen abych to dokončil. Rozhodují volby. KDU-ČSL má 23 poslanců a hnutí ANO má 72 poslanců. Já to respektuji, nezpochybňoval bych. Ale prosím vás, držme se faktů. Ty volby nějak proběhly, každý byl nějak zvolen. Někdo skákal a někdo neskákal. Někdo byl vykroužkován nahoru, někdo se sem dostal jako náhradník. To jsou fakta. Držme se faktů a poslouchejme se.

Děkuji.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

22:01 Hřib (Piráti): V investicích do infrastruktury pro cyklisty pokračujeme

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k dalším investicím do infrastruktury pro cyklisty v…