Herman (ANO): Uspořené peníze můžeme investovat smysluplněji

11.08.2019 20:28

Přes rostoucí ceny energií dosáhne Středočeský kraj díky nákupu v aukcích v roce 2020 úspor ve výši 14 milionů korun. V rámci aukcí kraj vybral dodavatele elektrické energie a plynu pro zhruba 250 organizací, jejichž je zřizovatelem.

Herman (ANO): Uspořené peníze můžeme investovat smysluplněji
Foto: repro youtube, tan
Popisek: Martin Herman, radní Středočeského kraje za hnutí ANO

„Reálně ušetří kraj a jeho organizace na energiích ještě více, protože tato kalkulace vychází z nezměněné spotřeby. Postupně však investujeme do zateplení a dalších snížení energetické náročnosti budov, což, předpokládám, přinese další významný pokles nákladů,“ připomíná radní pro oblast investic a veřejných zakázek Martin Herman (ANO). Zároveň zdůraznil, že Středočeský kraj nakupuje energie na aukcích opakovaně a každoročně dosahuje výhodnějších cen. „Jde o praxi, která se nám osvědčuje. Takto uspořené peníze můžeme investovat smysluplněji jinde,“ dodává Martin Herman.

V aukci nabídly nejlepší ceny v případě elektrické energie společnost CENTROPOL ENERGY, a.s., a u zemního plynu Pražská plynárenská, a.s.

* V tabulce jsou pro výpočet použity loňské a letošní dosažené ceny jednotlivých komodit. Nákupem energií na rok 2020 bude za předpokladu nezměněné spotřeby dosaženo meziročního poklesu celkových nákladů na komoditní složku energií ve výši 14 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě