Herold (ODS): Kmotři už si mnou ruce

08.10.2013 17:15

I já se v prvních okamžicích nechám zmást povědomými tvářemi, které překvapivě vidím kandidovat pod hlavičkou jiných politických stran či uskupení, než kde je mám léta zařazené a pokládám to za nesrozumitelný marketingový žertík.

Herold (ODS): Kmotři už si mnou ruce
Foto: archiv, tan
Popisek: Lukáš Herold (ODS)

I já marně přemýšlím nad tím, jak a kdo nás ochránil od Kalouska, nad sci-fi příběhem levice o dobrém hospodáři, nad tím, proč se tak intenzivně propaguje vyhaslá dýmka či co všechno signalizují ta zvláštní znaménka na modrých billboardech. A aby toho nebylo málo, hlásí se do politiky někdo, kdo vlastně politikem být nechce, protože prý maká a bude makat na tom, aby náš stát proměnil v prosperující firmu. Tak úžasnou firmu, která například zajistí lidem minimální mzdu 15 tisíc (že by opět počítal s tučnými dotacemi jako základem úspěchu firmy?).

Rozumný volič musí být takovou změtí podivností a nesmyslů totálně zmaten. A napočítám-li k tomu ohromné volební archy se zcela neperspektivními seznamy jmen, které bude muset ojedinělý aktivní volič nastudovat, tragédie bude dokonána. Tyto volby mohou dopadnout jen špatně, protože takové jsou volební kampaně, protože taková je nabídka našich kandidátů, protože taková je nálada v naší společnosti.

Vyzýváme k souboji pravice a levice, demokracie a totalitářství. Básníme o tom, že potřebujeme vyměnit staré dinosaury za nové tváře, politikou a úplatky nepolíbené. Podívejme se však na tyto údajné politické mozky zítřka. Často netuší, co to znamená být politikem, poslancem, jsou bez názoru, chybí jim byť základní politický rozhled a zkušenost, po hodnotovém žebříčku je lépe se nepídit. Hledáme homo politicus, charisma, rétorický a přesvědčovací um, životní nadhled, diplomacii a státnickost? Ztratíme se v prázdnotě. V čem, respektive v kom pak máme vidět nositele pravice a levice, demokracie či její hubitele? Kmotři už si mnou ruce, jejich velká příležitost právě přichází. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Herold

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

8:19 Lachnit (ANO): Postavení občana tváří v tvář úřadu není rovnocenné

„Už v 18. století byl vydán příkaz zapisovat do matrik všechny narozené děti bez příplatku k taxe št…