Hladík (KDU-ČSL): Chcete zelenější vnitroblok? Město na něj přispěje

04.02.2020 21:31

Sousedská setkávání, zázemí pro děti, prostor pro venkovní relaxaci, ale i možnost zahradničení. To vše se může realizovat kolem vašeho domu díky dotacím, které opět připravuje město Brno.

Hladík (KDU-ČSL): Chcete zelenější vnitroblok? Město na něj přispěje
Foto: kduprobrno.cz
Popisek: Petr Hladík (KDU-ČSL)

Informoval o tom náměstek brněnské primátorky Petr Hladík (KDU-ČSL). Finanční podpora ve výši více než 1,5 milionu korun bude přerozdělena úspěšným žadatelům v rámci dotačního programu VNITROBLOK. Cílem tohoto dotačního programu je především rozvoj ploch veřejné zeleně ve vnitroblocích.

„Oživení a opravení vnitrobloků má významný vliv na zlepšení sousedských vztahů a vzájemného setkávání. Máme zkušenost s tím, že opravený vnitroblok probudí komunitní život v dané oblasti a prohloubí vztah obyvatel k městské zeleni a přírodě, která je důležitá ke zlepšení ovzduší a zachování příznivého mikroklimatu. V letošním roce podpoříme částkou vyšší než 1,5 milionu korun oživení vnitrobloků v ulicích Žitná, Novoměstská, Hlinky, Pastviny, Langrova, Lipová, Kamenná, Brechtova, Vranovská, Grmelova a Vodova,“ přiblížil Hladík, který má životní prostředí ve své gesci.

Dotace jsou poskytovány na jednotlivé projekty zvyšující podíl zeleně v městském prostoru zejména na zakládání nebo rekonstrukci zeleně ve vnitroblocích. Je tedy podporována výsadba a péče o květinové záhony, keře nebo stromy. Podpořen je ale i nákup drobného mobiliáře jako například lavička, vyvýšený záhon, krmítko pro ptactvo, drobné herní prvky pro děti nebo odpadkové koše. Finanční prostředky lze získat také na úpravu terénu či vybudování drobné infrastruktury jako jsou mlátové pěšiny nebo obrubníky.

„Tento dotační program jsme spustili poprvé v roce 2018, tehdy uspělo 8 žádostí. V roce 2019 již uspělo 18 projektů. A letos jsme kladně posoudili dalších 12 vnitrobloků. Za tři roky fungování se tak podařilo podpořit téměř 30 projektů. K realizaci projektu je vždy nutná alespoň 10% spoluúčast žadatele,“ doplnil Hladík. Více informací zájemci naleznou ZDE.

Křesťanská a demokratická unie - Československá strana lidová

  • KDU-ČSL
  • KDU-ČSL se pomalu seznamuje s internetovými Parlamentními listy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.