Hladík (KDU-ČSL): Privatizace ani jednoho z domů, na který se policie ptala, neproběhla

27.10.2022 13:02 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu k šetření policie na brněnském magistrátu.

Hladík (KDU-ČSL): Privatizace ani jednoho z domů, na který se policie ptala, neproběhla
Foto: Repro Facebook
Popisek: Brněnský náměstek Hladík

Jsem si vědom toho, že moje jméno je v souvislosti s prohlídkou mé kanceláře očerněno. Mrzí mě to, ale nemám opravdu co skrývat a tajit. Celou záležitost jsem vysvětlil svým stranickým kolegům na jednání Celostátního výboru a pokouším se ji vysvětlit v těchto dnech i veřejnosti a médiím. Je to náročné, ale je pro mě důležitá otevřená komunikace.
Prohlídka kanceláře souvisela s vyšetřováním trestné činnosti kolem privatizace dvou bytových domů, konkrétně šlo o domy v ulici Čelakovského a Nováčkova. Jedná se o privatizace, které byly zařazeny na seznam ještě předtím, než jsem se vůbec stal radním města Brna. V roce 2020 jsem byl společně s panem náměstkem Olivou pověřen Poradou vedení města Brna (ta se skládá z paní primátorky, náměstků a radních) jednáním s židenickým starostou Mrázkem ve věci odsvěření Čelakovského.

Pozvánka na toto jednání šla ze sekretariátu pana náměstka Olivy jak mně, tak i panu starostovi Mrázkovi. Nerozumím tedy jeho slovům o překvapení, že jsem se na schůzce objevil i já. Na tomto jednání jsme pana starostu seznámili se skutečností, že lidé, kterým byla privatizace slíbena, hrozí předžalobními výzvami. S panem Mrázkem jsem se potkal mnohokrát stejně jako s ostatními starosty městských částí, patří to k mé práci. Ohledně Čelakovského jsme se potkali ještě jednou, když mě pan Mrázek požádal o krátké setkání, aby mě informoval o postoji městské části. Na této schůzce byl ještě pan Leder, který šel zrovna na jednání ohledně parkovacího domu Skořepka, kde bylo více lidí a potkali se s panem Mrázkem na chodbě.

Denně ve své kanceláři uskutečním 10-15 schůzek a potkám se s desítkami lidí.

Během těchto jednání jsem však nečinil nic, co by bylo protizákonné a vždy jednal podle usnesení Porady vedení města Brna nebo Rady města Brna. Nejvíce privatizací městských budov se stalo před mým nástupem do Rady města Brna. V minulém volebním období jsem naopak usiloval o to, aby žádné nové privatizace schváleny nebyly a doběhly pouze ty privatizace, které byly historicky schváleny. Je nutné také dodat, že privatizace ani jednoho z domů, na který se mě policie ptala, doposud neproběhla.

Policie se mě kromě privatizací také ptala na můj vztah s panem Horkým. Informoval jsem je o tom, že ho znám jako brněnského podnikatele.

V souvislosti s Pískovnou Černovice, která je podle médií druhou větví kauzy, po mně policie žádné informace nechtěla. Poté, co jsem byl podat vysvětlení na policii, už mě nadále policie nekontaktovala.

Moc si vážím drtivé podpory KDU-ČSL i veřejnosti na sociálních sítích, která se mi dostává. Je to obrovská vzpruha pro mě i pro mou rodinu v této pro mě náročné době.

Více detailně pak třeba pro DVTV, moc děkuji za pozvání a za možnost spoustu věcí uvést na pravou míru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

Dotace pro zemědělce

Dobrý den, ANO je prý proti tomu, aby získávání dotací pro zemědělce bylo navázáno na ekologické prvky. Zajímá mě proč jste proti? Vychází to z nějakého průzkumu, který dělal irozhlas. Na jednu stranu mi to přijde docela logické, ale nevím teda, co je těmi ekologickými prvky myšleno a zas je fakt, ž...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Odmítám argument, že se tady snažíme jen šetřit

21:03 Ministr Jurečka: Odmítám argument, že se tady snažíme jen šetřit

Projev na 104. schůzi Poslanecké sněmovny 29. května 2024 k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění z…