Hlubuček (STAN): Díky tlaku starostů z městských částí jim rozdělí Praha o 228,9 milionů více

20.03.2018 12:48

STAN v Praze významně přispěl k tomu, že se podařilo navýšit peníze pro městské části. A to ne podle politického klíče, který byl původně paní primátorkou a náměstkyní Kislingerovou prosazován, ale každé části aspoň něco.

Hlubuček (STAN): Díky tlaku starostů z městských částí jim rozdělí Praha o 228,9 milionů více
Foto: archiv starosty
Popisek: starosta obce Lysolaje Ing. Petr Hlubuček (STAN)

Tisková zpráva vydaná minulý týden magistrátem toto opomíjí, nezmiňuje ani, že k tomu přispělo usnesení Svazu městských částí hl. m. Prahy, které požadovalo rezervu na úrovni minulého roku.

Minulý týden jsme se z magistrátu dozvěděli, že Rada hlavního města Prahy na mimořádném jednání 15. března 2018 odsouhlasila posílení objemu prostředků na dotace městským částem z původní schválené výše 500 mil. Kč na 728 850 000 Kč. Návrh musí ještě schválit pražské zastupitelstvo.

Tisková zpráva ale mnohé nezmiňuje, zní, jakoby sama paní Ing. Kislingerová všechno zařídila.

Přitom původní půl miliardu museli najít pražští radní ve svých kapitolách, a to na tlak starostů městských částí, díky usnesení Svazu městských částí a sněmu starostů.

Nedošlo tak na politické dělení rezervy, které původně bylo prosazováno paní primátorkou a paní Kislingerovou, jak dokládají i jejich vyjádření pro média.

Jako předseda Svazu městských částí tak musím korigovat vyznění původní tiskové zprávy

Hlavní město Praha je celkem rozděleno na 57 městských částí. 22 z nich jsou takzvané "velké" MČ, tj. Praha 1 - 22. V současné době má Svaz 34 členů, tedy již skoro 100% tzv."malých městských částí".

Svaz pořádá pravidelná měsíční zasedání v budově Magistrátu hlavního města Prahy na Mariánském náměstí, na kterých jsou přítomni zástupci všech městských částí (starostové či zástupci starostů). Na těchto jednáních se probírají aktuální témata týkající se jednotlivých městských částí, ale i Prahy jako celku. Na tato jednání jsou zváni radní i jiní hosté, kteří mají k právě probíranému tématu nové podněty. Svaz také spolupracuje na připomínkování legislativních návrhů vytvořených HMP.

Ing. Petr Hlubuček

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…