Hnutí PRO 2016: Nejsme přeběhlíci ani prospěcháři, pane Babiši

12.05.2016 13:33

Prohlášení nového hnutí PRO 2016, složeného převážně z bývalých členů hnutí ANO 2011, kteří se nesmířili s tím, jakým směrem se ANO ubírá...

Hnutí PRO 2016: Nejsme přeběhlíci ani prospěcháři, pane Babiši
Foto: Archiv VN
Popisek: Vojtěch Němec, zastupitel Českého Krumlova, BPP, kandidát za ANO 2011, nyní člen hnutí PRO 2016

REAKCE NA PROHLÁŠENÍ ANDREJE BABIŠE NA IDEOVÉ KONFERENCI HNUTÍ ANO 10. květen 2016:

Nejsme přeběhlíci. Nejsme prospěcháři. Ani nejsme zhrzeni tím, že nejsme na kandidátkách. Prostě nejsme „stádo“.

Uvěřili jsme myšlenkám politického hnutí ANO 2011 a deklarované naději na změny politické, společenské i ekonomické. Mnozí z nás se stali zastupiteli a každodenně jsou konfrontováni se sliby, které svým voličům dali. Jsme naopak Ti, kteří v souladu s předvolebními sliby chtějí prosazovat to, za co nám voliči dali hlasy.

Ti, kteří nejsou ochotni vyměnit své dobré jméno a možnost říci vlastní názor za nějakou „trafiku“. Politické způsoby, konání a jednání v ANO nás přivedly k poznání, že hnutí a jeho významní krajští představitelé rezignovali na původní myšlenky a vize. Diskuse a jiný názor se nepřipouštěly a demokratické principy byly nahrazeny požadavkem poslušnosti. A tak jsme odešli. Současně sdělujeme, že jsme se rozhodli dál pokračovat v politice.

Chceme jí vrátit morálku, úctu, respekt a důstojné místo v našich životech. Proto zakládáme: politické hnutí PRO 2016 Nárůst populismu se odchyluje od základních myšlenek, za které jsme se postavili. Přebujelá byrokracie a plíživé omezování svobod občanů zvyšující jejich závislost na státním aparátu skryté za rouškami hesel a slibů začínají být běžnou realitou našich životů.

Pomalý rozklad zdravotnictví, ztráta elánu malých a středních podnikatelů, oslabování malých a středních zemědělců, školské experimenty a nekoncepční utrácení evropských dotací na stavby všeho druhu jsou jen důsledkem snahy udržet se u vládní moci za každou cenu a staly se běžnou praxí. Mediální scéna je zdeformovaná a konflikt zájmů, který je živnou půdou klientelismu, se stal běžnou součástí našeho života na všech úrovních. Pojďme a řekněme nahlas, že demokratické principy, svoboda slova a správa věcí veřejných nejsou pouze hesla, ale měly by být skutečností. Pojďme a ukažme, že nám tato země není lhostejná. Jsme PRO vrátit politice důstojné místo v parlamentní demokracii v takové podobě, jaké většina z nás uvěřila po změně režimu v roce 1989.

Politické hnutí PRO 2016 je napravo od středu politického spektra a v krátké době představí svůj program s konkrétními návrhy řešení. Jsme PRO větší zapojení občanů do rozhodovacích procesů, zajištění větší decentralizace státní moci a zvýšení kompetencí regionů. Víme, že je to běh na dlouhou trať, který s sebou přinese mnoho úskalí. Jenže, máme děti, které v této zemi vychováváme a chceme, aby zde zůstaly žít, a tak nemůžeme rezignovat.

Konečně kdyby se David bál a vzdal boj, který předem vypadal jako prohraný, tak by nikdy neporazil Goliáše. Pojďte do toho s námi a podpořte nás.

Za přípravný výbor hnutí PRO 2016: Jakub Baloušek, Netolice; Dipl. Ing. Vladimír Číhal, Brno; Ing. Richard Ficek, Brno; Ing. Hana Naiclerová, MBA., Prostějov; Vojtěch Němec, BBA., Český Krumlov; Radek Páleník, Prostějov; Mgr. Bc. Radka Paulová, Prachatice; Ing. Eliška Richtrová, České Budějovice; Mgr. Jan Svoboda Jan, Strakonice; Mgr. František Švec, Prostějov; Zdeněk Vituj, Dolní Novosedly na Písecku a další.

Vojtěch Němec, DBA, MBA, BBA

  • PRO
  • Dny ztrát sto hlasů ze sta dobrovolná gesta a povinný strach
  • zastupitel města

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …